Strafzaak tegen Promes volgt op vrijdag 3 maart

door Bart Veenstra 18

Bron Vandaag Inside

Strafzaak tegen Promes volgt op vrijdag 3 maart

door Bart Veenstra 18

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

De strafzaak tegen voormalig Ajax-speler Quincy Promes wordt op vrijdag 3 maart inhoudelijk behandeld in de rechtbank Amsterdam. Dat meldt onder meer Vandaag Inside. Het Openbaar Ministerie beschuldigt de dertigjarige speler van Spartak Moskou van poging tot moord.

Op een familiefeest in juli 2020 in Abcoude zou Promes een neef met een mes in een knie hebben gestoken. Daarbij liep het slachtoffer ernstig letsel op. Vrijdag was een 'zogeheten regiezitting' in de rechtbank. Tijdens die zitting werden diverse onderzoekswensen besproken.

Zo wil de advocaat van Promes graag nog een aantal getuigen horen. Dat zal in de komende maanden gebeuren. 'Er zijn veel tegenstrijdige verklaringen over wat daar gebeurd is. De rechtbank ziet het belang om deze getuigen te horen', aldus de voorzitter.

Promes vrijdag niet aanwezig in de rechtbank

Promes zelf was niet aanwezig in de rechtbank op vrijdag. Zijn advocaat Robert Malewicz gaf aan dat zijn cliënt 'in het buitenland werkt'. Malewicz denkt dat Promes tijdens de inhoudelijke behandeling wel in de rechtbank zal zijn.

Op het moment van het incident speelde Promes nog bij Ajax. Vlak nadat Promes werd gearresteerd, verkocht Ajax de aanvaller aan Spartak Moskou. In een civiele procedure heeft de rechter Promes afgelopen juni veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan zijn neef. De hoogte van die schadevergoeding is nog niet bepaald.

Verwacht jij dat Brian Brobbey tegen RKC Waalwijk wederom tot scoren komt?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.