Strafproces tegen oud-Ajacied Promes start op 21 oktober

door Bart Veenstra 46

Bron De Telegraaf

Strafproces tegen oud-Ajacied Promes start op 21 oktober

door Bart Veenstra 46

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De rechtbank in Amsterdam begint op 21 oktober met het strafproces tegen oud-Ajacied Quincy Promes. Dat meldt onder meer De Telegraaf maandagochtend. Het Openbaar Ministerie beschuldigt de dertigjarige aanvaller van Spartak Moskou van poging tot moord.

Op een familiefeest in de zomer van 2020 in Abcoude zou Promes een neef met een mes in een knie hebben gestoken. Het slachtoffer liep daarbij ernstig letsel op. Eigenlijk zou de zaak in maart al hebben moeten plaatsvinden, maar omdat een van de procesdeelnemers ziek was, werd de zitting uitgesteld.

Strafproces tegen Promes begint met regiezitting

Op 21 oktober gaat het om een zogeheten regiezitting, zo valt te lezen. Tijdens zo'n zitting komen doorgaans de onderzoekswensen van de verdachte en zijn advocaat aan de orde. Dit betekent dat de zaak op die dag niet zal worden afgedaan en er een nieuwe zitting volgt.

Ten tijde van het incident speelde Promes nog voor Ajax. In december 2020 werd Promes opgepakt. Niet veel later werd de aanvaller verkocht aan Spartak Moskou. Zelf heeft Promes, die vijftig keer in actie kwam voor het Nederlands elftal, altijd ontkend dat hij zijn neef heeft neergestoken.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.