OM wil dat zaak-Promes 'zo spoedig als mogelijk wordt behandeld'

door Bart Veenstra 80

Bron NOS

OM wil dat zaak-Promes 'zo spoedig als mogelijk wordt behandeld'

door Bart Veenstra 80

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat de zaak-Promes 'zo spoedig als mogelijk wordt behandeld'. Op sociale media was onlangs te zien dat Quincy Promes met zijn vriend Memphis Depay en Edgar Davids - assistent-bondscoach van Oranje - op bezoek was in Ghana. In dat land heeft Depay een goededoelenorganisatie.

Promes is in afwachting van zijn rechtszaak - de voetballer wordt verdacht van poging tot moord op zijn neef na een steekpartij op een feest in Abcoude (juli 2020) - vrij om te gaan en staan waar hij wil. Het roept echter wel de vraag op wat de huidige stand van zaken is omtrent die zaak en de NOS zocht dat uit.

Volgens het OM zijn er meerdere redenen voor de vertraging van de inhoudelijke behandeling van de zaak. In eerste instantie zou die inhoudelijke behandeling op 31 maart plaatsvinden. 'Op 23 maart heeft de rechtbank Amsterdam echter laten weten dat die zitting helaas zou worden aangehouden in verband met ziekte van een van de procesdeelnemers. Het is voor alle betrokkenen teleurstellend dat de inhoudelijke behandeling moest worden uitgesteld, anders had er naar alle waarschijnlijk al in april 2022 een vonnis in deze zaak gelegen', aldus het OM.

Promes wisselde van advocaat

Uit navraag van Nieuwsuur blijkt dat Promes van advocaat is gewisseld. In het najaar van 2020 werd de toenmalig Ajacied bijgestaan door meester Manon Maalmoes. Na zijn aanhouding in december 2020 nam advocaat Gerard Spong de verdediging van Promes over. Hij werd vlak voor het geplande proces in maart 2022 ziek. Op dit moment doet strafrechtadvocaat Robert Malewicz de verdediging van Promes.

Het OM wil dat de zaak zo snel mogelijk wordt behandeld. 'Waarbij de (nieuwe) verdediging wel in staat gesteld moet worden het dossier te bestuderen. Het Openbaar Ministerie hoopt dat de zaak nog dit jaar door de rechtbank Amsterdam behandeld kan worden.'

De advocaat van Promes wil inhoudelijk niet reageren op de zaak. Wel laat hij weten dat hij alleen een dossier van de steekpartij heeft ontvangen. Over verdenkingen van andere strafbare feiten - in de media wordt gesproken over drugssmokkel en huiselijk geweld - heeft Malewicz van het OM nog geen stukken ontvangen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties