Rechtszaak Promes uitgesteld vanwege ziekte, nog geen nieuwe datum bekend

door Bart Veenstra 35

Bron NU.nl

Rechtszaak Promes uitgesteld vanwege ziekte, nog geen nieuwe datum bekend

door Bart Veenstra 35

Bron NU.nl

Laatst geüpdatet

De rechtszaak rond Quincy Promes van volgende week donderdag (31 maart) wordt uitgesteld, zo meldt NU.nl. Een van de procesdeelnemers is namelijk ziek, zo laat de rechtbank Amsterdam weten. Een nieuwe datum voor de rechtszaak is nog niet gevonden.

Promes wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd voor poging tot moord op zijn neef. De voormalig aanvaller van Ajax zou tijdens een familiefeest in Abcoude (zomer 2020) zijn neef in zijn knie hebben gestoken. Het slachtoffer liep bij het steekincident fors letsel aan zijn knie op.

In eerste instantie werd Promes, die tegenwoordig speelt voor Spartak Moskou, vervolgd voor poging tot doodslag en zware mishandeling. De aanklacht werd onlangs echter verzwaard nadat het slachtoffer een artikel 12-procedure aanspande.

Telefoongesprekken Promes getapt

Onlangs werd ook duidelijk dat telefoongesprekken van Promes, waarin de voetballer de steekpartij lijkt te bekennen, getapt werden. Deze gesprekken werden opgenomen omdat de toenmalig aanvaller van Ajax verdacht werd van drugshandel en deelname aan een criminele organisatie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.