[Update] Promes in beroep tegen uitspraak civiele rechter

door Justin Fokkens 58

Bron Shownieuws

[Update] Promes in beroep tegen uitspraak civiele rechter

door Justin Fokkens 58

Bron Shownieuws

Laatst geüpdatet

Quincy Promes moet zijn neef een schadevergoeding betalen voor een steekpartij tijdens een familiefeest in 2020. Dat heeft de civiele rechter in Amsterdam bepaald, zo meldt RTL Boulevard. Er is ook nog een strafzaak gaande tegen Promes. Justitie vervolgt hem voor poging tot doodslag en zware mishandeling.

In het vonnis stelt de civiele rechter vast dat de oud-Ajacied zijn neef heeft gestoken en dat dat een onrechtmatige daad is. 'En dat Quincy Promes zijn neef een schadevergoeding moet betalen. De hoogte daarvan moet nog bepaald worden. Verder moet Quincy Promes ook de proceskosten betalen', schrijft RTL Boulevard woensdag.

Verder blijkt uit het vonnis dat Promes 'betwist dat hij onrechtmatig gehandeld heeft' en zijn neef schade heeft berokkend. 'De neef zou na de steekpartij zijn been niet meer kunnen gebruiken en lijden aan PTSS', schrijft het medium verder.

Van den Heuvel: 'Rechter maakt gehakt van verhaal Promes'

Misdaadverslaggever John van den Heuvel reageerde woensdagavond in RTL Boulevard op de uitspraak. 'Die rechter maakt toch wel een beetje gehakt van het verhaal van Quincy Promes, die zegt dat er niks aan de hand is en dat hij dus niet gestoken zou hebben. De rechter acht het in deze civiele zaak in ieder geval bewezen dat Promes weldegelijk de opzet had om die neef ernstig te verwonden met een messteek.'

In de strafzaak maakt de rechter uiteraard een eigen afweging, maar deze civiele uitspraak is geen goed teken voor Promes, vertelt Van den Heuvel. 'Dit versterkt de strafzaak voor Promes natuurlijk niet. Als een andere rechter op basis van een summierder dossier dan de echte strafzaak tot de conclusie komt dat hij gestoken heeft, dan is dat wel gewoon een hele duidelijke uitspraak.'

Update - 17.14 uur (9 juni 2022) - Promes in beroep tegen uitspraak civiele rechter

Quincy Promes gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de civiele rechter, zo vertelt zijn advocaat Arjen Paardekooper aan Shownieuws. De civiele rechter in Amsterdam oordeelde woensdag dat de oud-Ajacied een schadevergoeding aan zijn neef moet betalen voor een steekpartij tijdens een familiefeest in 2020. De voetballer herkent zich dus niet in deze uitspraak en gaat in hoger beroep. 'De wedstrijd wordt beslist bij het laatste fluitsignaal, zei een wijze man ooit', zo besluit de advocaat van Promes.

Sportbookies had afgelopen dagen 83 procent van de voetbalwedtips goed. Bekijk de voetbalwedtips van de komende dagen!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.