Promes in Rusland uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar

door Bart Veenstra 59

Bron AS

Promes in Rusland uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar

door Bart Veenstra 59

Bron AS

Laatst geüpdatet

Quincy Promes is uitgeroepen tot de beste speler in de Russische competitie. In 2017 werd de voormalig aanvaller van Ajax ook al uitgeroepen tot beste voetballer in Rusland.

Promes, die sinds februari 2021 overstapte van Ajax naar Spartak Moskou, speelde dit seizoen 35 wedstrijden voor zijn club. Daarin was hij goed voor 23 doelpunten en 11 assists. Met Spartak Moskou won Promes bovendien de Russische beker.

Rechtszaak tegen Promes

'Te gezegend om gestrest te zijn', laat Promes via zijn sociale kanalen weten. De aanvaller wordt namelijk verdacht van een poging tot moord op zijn neef. Daarnaast wordt de voetballer ook verdacht van drugshandel en betrokkenheid bij een criminele organisatie.

In oktober is in Nederland een strafrechtszaak tegen Promes begonnen. Deze zaak zal in maart worden hervat. Bij de pro-formazitting was de aanvaller van Spartak Moskou niet aanwezig. De kans is namelijk groot dat Promes in Nederland gearresteerd en vastgezet wordt. Om een mogelijke straf te ontwijken, zou Promes nu bezig zijn om de Russische nationaliteit te bemachtigen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.