Het Parool: 'Promes vervolgd voor smokkelen van cocaïne'

door Ajax Showtime 110

Bron Het Parool

Het Parool: 'Promes vervolgd voor smokkelen van cocaïne'

door Ajax Showtime 110

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Quincy Promes wordt vervolgd voor cocaïnesmokkel, zo schrijft onder meer Het Parool. Het gaat om 'twee partijen van honderden kilo's cocaïne', die in 2020 werden onderschept in de haven van de Belgische stad Antwerpen.

De verdenking van Promes liep al enige tijd, maar tot een daadwerkelijke vervolging kwam het lange tijd niet. Inmiddels heeft het Openbaar Ministerie besloten de voormalig voetballer van Ajax alsnog te vervolgen voor 'ongeveer 650 blokken cocaïne en een partij van bijna 720 kilo coke', zo valt te lezen. In het onderzoek naar de drugshandel luisterde men onder meer de telefoon van Promes af.

Eerder werd er al een gevangenisstraf van twee jaar tegen Promes geëist voor zware mishandeling. Hij zou een familielid in zijn knie hebben gestoken. Daarmee zou Promes nog goed zijn weggekomen, omdat justitie niet kon bewijzen dat er sprake was van poging tot moord of poging tot doodslag. Een uitspraak kwam er echter nog niet en dat heeft alles te maken met een heropening van de zaak. De reden: 'de telefoontaps in de zaak van de steekpartij, die dus voortkwamen uit een drugsonderzoek'.

Vervolg zaak Promes

Maandag gaat de zaak tegen Promes verder. Het gaat dan in eerste instantie over de steekpartij, waarna er een pro forma zitting in de cocaïnesmokkelzaak volgt. Robert Malewicz, advocaat van Promes, wil vooralsnog niet op de vervolging voor drugssmokkel reageren. 'Ik zal tijdens de zitting van aanstaande maandag een nadere toelichting geven', vertelde hij wel.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.