[Update] 'Promes gaat in hoger beroep tegen uitspraak rechtbank'

door Timo Suur 158

Bron De Telegraaf

[Update] 'Promes gaat in hoger beroep tegen uitspraak rechtbank'

door Timo Suur 158

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Quincy Promes is veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden, zo meldt De Telegraaf maandagochtend. Er werd twee jaar celstraf geëist tegen de voormalig speler van Ajax wegens het neersteken van zijn neef tijdens een familiefeest.

Maandagochtend vond de uitspraak plaats in de zaak tegen Promes. Het is niet de enige zaak tegen de voetballer van Spartak Moskou, want hij wordt ook nog vervolgd voor het smokkelen van cocaïne. De mishandeling van zijn neef werd bekend door het aftappen van zijn telefoon. Dit werd gedaan naar aanleiding van een onderzoek naar drugshandel, waar Promes onderdeel vanuit zou maken. De voetballer was zelf afwezig bij de uitspraak in de zaak van het neersteken van zijn neef. Hij blijft in Rusland, omdat hij niet gearresteerd wil worden in het onderzoek naar drugshandel.

Het incident omtrent zijn neef speelde zich af in de nacht van 24 op 25 juli 2020 tijdens een familiefeest. Promes stak die bewuste nacht zijn neef in zijn knie en de rechtsbank in Amsterdam heeft dit beoordeeld als zware mishandeling. Het slachtoffer werd geraakt in een belangrijke pees in zijn linkerbeen. Hiervoor moest hij lange tijd revalideren en hij kan ook niet meer hurken of rennen. Daarnaast ondervindt hij nu ook hinder aan een posttraumatische stressstoornis.

Het OM vervolgde Promes voor poging tot doodslag

Het Openbaar Ministerie vervolgde Promes voor poging tot doodslag en zware mishandeling, maar hiervoor zag de rechtbank onvoldoende bewijs. Het slachtoffer werd gestoken in zijn knie en dus niet in een vitaal orgaan. Hierdoor is de voetballer vrijgesproken van poging tot doodslag. Het OM eiste twee jaar celstraf tegen Promes, maar hier is de rechtbank dus niet in meegegaan. De straf had nog lager kunnen uitvallen als hij verantwoording had afgelegd en spijt had betuigd, maar dit heeft Promes volgens de rechtbank op geen enkele manier gedaan.

[Update] - 11.30 uur (19 juni 2023) - 'Promes gaat in hoger beroep tegen uitspraak rechtbank'

Quincy Promes gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank. Dat meldt De Telegraaf maandagochtend. De 31-jarige voetballer is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden wegens zware mishandeling van zijn neef. Daarnaast moet Promes een schadevergoeding van 7000 euro betalen aan het slachtoffer. Het OM had een gevangenisstraf van twee jaar geëist tegen de voetballer, maar de rechtbank vond poging tot doodslag niet bewezen.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.