[Update] Afgetapte telefoongesprekken met Promes mogelijk onrechtmatig

door Bart Veenstra 41

Bron De Telegraaf

[Update] Afgetapte telefoongesprekken met Promes mogelijk onrechtmatig

door Bart Veenstra 41

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De Amsterdamse rechtbank heropent het onderzoek in de strafzaak tegen voormalig Ajax-speler Quincy Promes. Dat meldt onder meer Het Parool woensdagochtend. De rechtbank doet aankomende vrijdag dan ook nog geen uitspraak in de zaak over de mishandeling van zijn neef, zo maakte de rechtbank woensdag bekend.

Tijdens de zitting van vrijdag zal de rechtbank een verdere toelichting geven over het besluit nog geen uitspraak te doen. In eerste instantie was dat wel de bedoeling. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een celstraf van twee jaar tegen de 31-jarige oud-Ajacied. Promes zou in de nacht van 24 op 25 juli 2020 tijdens een feest in Abcoude zijn neef in zijn knie hebben gestoken. Het OM verdenkt Promes van zware mishandeling.

Justitie achtte poging tot moord of poging tot doodslag niet bewezen. Promes zou tijdens en na de steekpartij hebben geroepen dat hij zijn neef wilde doden, maar uit zijn handelen zou zijn gebleken dat hier onvoldoende bewijs voor is. Ook nam hij volgens de officier van justitie niet het aanmerkelijke risico dat zijn neef zou overlijden, zo valt te lezen.

Promes verblijft in Rusland

Promes bleef vanwege contractuele verplichtingen bij zijn club Spartak Moskou achterwege tijdens zijn strafzaak. De oud-Ajacied vreest te worden aangehouden als hij afreist naar Nederland, omdat het OM hem in een andere zaak over drugshandel zou willen horen.

Update - 10.30 uur (17 maart 2023) - Afgetapte telefoongesprekken met Promes mogelijk onrechtmatig

Het Openbaar Ministerie heeft mogelijk onterecht afgetapte telefoongesprekken opgevoerd als bewijs in de strafzaak tegen oud-Ajacied Quincy Promes, zo meldt De Telegraaf. Dit omdat de voetballer werd afgetapt in een ander onderzoek over drugshandel. De rechtbank in Amsterdam wil nu zelf de rechtmatigheid van deze afgeluisterde gesprekken kunnen toetsen. Om die reden heeft men het onderzoek in de strafzaak tegen Promes heropend.

In eerste instantie zou de rechtbank vrijdag uitspraak doen, maar in aanloop naar vrijdag maakte men al bekend dat het onderzoek zou worden heropend. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de volgende zitting is.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een celstraf van twee jaar tegen Promes. De oud-Ajacied zou in de nacht van 24 op 25 juli 2020 op een feest in Abcoude zijn neef in zijn knie hebben gestoken. Het OM verdenkt de voetballer van zware mishandeling.

Denk jij dat Ajax zondag wint van Feyenoord?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.