'Promes moet Ajax betalen in geval van onmiddellijk uitzitten gevangenisstraf'

door Jesse ter Haar 70

Bron Het Parool

'Promes moet Ajax betalen in geval van onmiddellijk uitzitten gevangenisstraf'

door Jesse ter Haar 70

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Quincy Promes is Ajax bij een 'onherroepelijke veroordeling' van 1,25 miljoen euro verschuldigd, zo schrijft Het Parool. Het betreft het bedrag dat Spartak Moskou nog aan de club uit Amsterdam moet betalen, maar wanneer het zover komt, is Spartak Moskou niet langer verplicht om de resterende betalingen uit te voeren.

Ajax moet het geld dan alsnog ontvangen, maar dan van Promes zelf. Hij is namelijk persoonlijk aansprakelijk wanneer hij daadwerkelijk een gevangenisstraf van achttien maanden opgelegd krijgt. Recent werd hij veroordeeld tot die straf, maar Promes gaat nog in hoger beroep tegen die uitspraak.

De club zou in totaal 8,5 miljoen euro ontvangen voor de oud-Ajacied, waarvan momenteel 7,25 miljoen euro is betaald. Hierdoor blijft er nog een bedrag van 1,25 miljoen euro over, wat normaal gesproken dit jaar nog aan Ajax zou worden betaald door Spartak Moskou. Het lijkt aannemelijk dat het ook op die manier zal gaan, want het hoger beroep laat nog even op zich wachten. 'Over twee maanden volgt een eerste pro-forma zitting', zo valt te lezen. Daarbij komt dat het contract van Promes medio 2024 afloopt.

De afspraak met Spartak Moskou om het totale bedrag in termijnen te betalen komt voort uit het feit dat Promes toentertijd al verdacht werd van het steken van zijn neef. Om die reden kwam zijn huidige club met die eis op tafel. Mocht Promes voor de laatste betaling al definitief veroordeeld worden, dan moet hij die dus zelf uitvoeren.

Promes schittert door afwezigheid

Zijn advocaat Robert Malewicz wil niet zeggen of die 'financiële prikkel' de reden is dat Promes tot op heden nooit naar Nederland kwam om een zitting bij te wonen. Wel stelt hij dat de speler van Spartak Moskou aanwezig zal zijn tijdens het hoger beroep dat nog komen gaat.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.