Berghuis: 'Niet verwacht zoveel wedstrijden in het betaald voetbal te spelen'

door Jari Perridon 50

Bron Ajax.nl

Berghuis: 'Niet verwacht zoveel wedstrijden in het betaald voetbal te spelen'

door Jari Perridon 50

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis had niet verwacht om zoveel wedstrijden te spelen in het betaald voetbal. De Nederlander heeft de mijlpaal van vijfhonderd officiële duels in het betaald voetbal behaald en is daar trots op. Zondag sluit hij met Ajax het seizoen af met een uitduel met Vitesse. In gesprek met Ajax.nl blikt hij vooruit op het competitieslot en vertelt hij over de mijlpaal die is behaald.

'Ik had niet verwacht dat ik zoveel wedstrijden in het betaald voetbal zou spelen, gezien mijn lange tijd bij de amateurs', vertelt Berghuis. Na zijn invalbeurt tegen Almere City bereikte hij de vijfhonderd officiële duels. 'Ik ben dankbaar voor de kansen die ik bij alle clubs heb gekregen. Ik heb altijd hard gewerkt en ben ook eigenlijk altijd fit geweest, waardoor ik ook veel heb kunnen spelen. Daar ben ik trots op', aldus de 32-jarige Ajacied.

'Ik wist zelf eerst niet dat ik mijn vijfhonderdste wedstrijd kon spelen, maar kreeg dit voor de wedstrijd te horen. Hoewel ik al met de trainer had gesproken over mijn invalbeurt, kwam het besef pas na de wedstrijd echt bij me binnen. Het is bijzonder om deze mijlpaal te bereiken', vervolgt hij.

Berghuis stond lang aan de kant

Tegen FC Volendam keerde Berghuis weer terug op het veld na lang blessureleed. 'Ik liep eerst een blessure aan mijn binnenband (van zijn knie, red.) op tijdens een wedstrijd tegen Bodø/Glimt. Tijdens mijn revalidatie kreeg ik last van mijn onderrug. Dat was het meest vervelende, omdat het moeilijk te verhelpen was', vertelt hij over die periode.

'Ondanks behandelingen en oefeningen bleef ik last houden, vooral op het veld. Daarom besloten we ons te richten op volledig herstel in plaats van te focussen op het halen van een specifieke wedstrijd. Uiteindelijk heeft dit proces tijd gekost, maar ik ben nu volledig hersteld en daar ben ik erg blij mee.'

Op zondagmiddag gaat Ajax het seizoen afsluiten tegen Vitesse, de Arnhemmers zijn al gedegradeerd. 'Ik heb erover nagedacht hoe we dit moeten aanpakken. We moeten respect tonen voor de situatie in Arnhem. Hopelijk kunnen we een mooie wedstrijd neerzetten voor beide teams. Ik denk dat we gewoon moeten genieten en vrij moeten spelen', sluit Berghuis af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.