Van Persie officieel aangesteld als nieuwe trainer van sc Heerenveen

door Bart Veenstra 74

Bron sc Heerenveen

Van Persie officieel aangesteld als nieuwe trainer van sc Heerenveen

door Bart Veenstra 74

Bron sc Heerenveen

Robin van Persie is vrijdag officieel aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van sc Heerenveen. Dat maakt de Friese club bekend via de officiële kanalen. De 40-jarige oud-voetballer tekent in Friesland een contract voor twee seizoen. Voor de topscorer aller tijden van Oranje wordt het zijn eerste kus als hoofdtrainer in het betaalde voetbal.

Van Persie kwam in zijn carrière als voetballer uit voor Feyenoord, Arsenal, Manchester United en wederom Feyenoord. Hij werd zelfs benoemd tot bondsridder. Na zijn spelerscarrière ging hij bij Feyenoord werken als specialisten- en jeugdtrainer. In het afgelopen seizoen stond hij aan het roer als trainer van Feyenoord O18. Bij sc Heerenveen komt Van Persie te werken met Ferry de Haan, zijn voormalig teamgenoot bij Feyenoord.

De voormalig spits van het Nederlands elftal kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging bij sc Heerenveen. 'Het trainersvak is veelomvattend en uitdagend, en ik beoefen het met veel passie en plezier. Ik wil graag mijn ontwikkeling voortzetten en de rol van hoofdtrainer sluit perfect aan bij dat streven. Ik ben dan ook verheugd met de kans die sc Heerenveen mij biedt. sc Heerenveen is een hele mooie Eredivisieclub met een rijke traditie en trouwe achterban. Het is een fantastische uitdaging om hier als hoofdtrainer bij te mogen dragen aan de sportieve ambities en ontwikkeling van de club.'

De Haan blij met komst Van Persie

Ook De Haan, algemeen directeur van de Friese club, is blij nu Van Persie de trainer van sc Heerenveen is. 'Hoewel Robin aan het begin van zijn loopbaan als hoofdtrainer staat, wist hij ons direct te overtuigen. Het is een ambitieuze, bevlogen en leergierige trainer. Ik denk dat hij heel goed weet hoe hij een groep moet raken, kan enthousiasmeren en motiveren. Ook heeft hij een duidelijke visie op de individuele ontwikkeling van spelers zowel in de teamtrainingen als ook in de individuele begeleiding.'

De technische staf van sc Heerenveen wordt compleet gemaakt met Brian Pinas, Paul Simonis, Henk Brugge en Ruud Hesp. 'Daarnaast komen ook Nico Romeijn (specialist development coach) en Yöri Bosschaart (video-analist) over van Feyenoord. Romeijn zal vanuit zijn rol een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de trainers', schrijft sc Heerenveen tot slot.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.