KNVB benoemt Robben en Van Persie tot bondsridders, Huntelaar krijgt wapenschildje

door Jesse ter Haar 10

Bron KNVB

KNVB benoemt Robben en Van Persie tot bondsridders, Huntelaar krijgt wapenschildje

door Jesse ter Haar 10

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Arjen Robben en Robin van Persie zijn zondag tot bondsridders benoemd door de KNVB, zo brengt de bond naar buiten via de website. De twee oud-voetballers speelden jarenlang een belangrijke rol in het Nederlands elftal en vertegenwoordigden het Nederlands voetbal buiten de eigen landsgrenzen.

Het was een feestelijke dag, waarop tal van oud-internationals aanwezig waren. Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal van de KNVB, had mooie woorden over voor de nieuwe bondsridders. 'Zowel voor Robin van Persie als voor Arjen Robben geldt dat ze gedurende hun hele carrière het Nederlands voetbal op een kenmerkende manier vertegenwoordigd hebben.'

'Niet alleen door de prachtige momenten die ze het voetbal gegeven hebben, maar ook door de manier waarop ze - ieder op een eigen wijze – hun stempel op sportieve prestaties hebben weten te drukken', vervolgt de bestuurder. 'Gedurende een lange periode zijn zij bovendien bepalende spelers voor Oranje geweest waardoor een hele generatie met hen als voetbalhelden is opgegroeid.'

Niet alleen Robben en Van Persie werden zondag in het zonnetje gezet. De KNVB nodigde achttien oud-internationals uit, die ieder een eigen wapenschildje kregen en werden toegevoegd aan de Oranje Wall of Fame. Hierop zijn 'alle ex-spelers, -speelsters en -bondscoaches die Oranje sinds 1905 hebben gediend' terug te vinden, waaronder oud-Ajacieden Nigel de Jong, Klaas-Jan Huntelaar, Gregory van der Wiel en Urby Emanuelson.

Ereronde in Johan Cruijff ArenA

Zondag speelt Nederland een thuiswedstrijd tegen België. Na afloop van dat duel volgt er een ereronde voor Van Persie, De Jong en Ibrahim Afellay, terwijl Huntelaar en Robben hiervoor eigenlijk ook waren uitgenodigd. De twee laatstgenoemden kunnen zondag echter niet aanwezig zijn in de Johan Cruijff ArenA.

Weet Nederland van België te winnen? Het levert je 2,18 keer je inzet op!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.