'Aissati houdt gedurende komende periode conditie op peil bij NEC'

door Jesse ter Haar 33

Bron De Gelderlander

'Aissati houdt gedurende komende periode conditie op peil bij NEC'

door Jesse ter Haar 33

Bron De Gelderlander

Laatst geüpdatet

Ismaïl Aissati houdt in de komende periode zijn conditie op peil bij NEC, zo schrijft De Gelderlander donderdagmiddag. De oud-Ajacied - die officieel nog altijd onder contract staat bij Denizlispor - mikt niet op een contract in Nijmegen.

Er wordt immers geschreven dat het meetrainen van Aissati een vriendendienst is voor Ted van Leeuwen, de technisch directeur van NEC. De twee kwamen elkaar tijdens het seizoen 2010/2011 al tegen bij Vitesse, toen de voormalig speler van Ajax de overstap maakte van Amsterdam naar Arnhem. Tijdens dat seizoen groeide Aissati uit tot een belangrijke speler voor de nummer vijftien van de Eredivisie van dat seizoen.

Het begon voor Aissati in de jeugd van PSV, waarna hij in het seizoen 2007/2008 op huurbasis bij FC Twente speelde. In 2008 nam Ajax hem vervolgens op definitieve basis over. In Amsterdam bleef de technicus twee jaar onder contract staan, waarna hij dus naar Vitesse trok. Hierna vertrok hij naar Turkije en speelde hij achtereenvolgens voor Antalyaspor, Alanyaspor, Balikesirspor, Deniszlispor en Adana Demirspor. Tussendoor kwam hij nog uit voor het Russische Terek Grozny.

Aissati heeft in het Nederlands voetbal zeer serieuze jaren gekend. Eerst werd hij tussen 2005 en 2008 tot driemaal toe kampioen met PSV, waarna hij in 2012 met Ajax beslag legde op de titel. Belangrijk onderdeel daarvan was een fraai doelpunt van Aissati tegen notabene PSV. In het seizoen 2009/2010 was Aissati onderdeel van het Ajax dat de KNVB Beker won. In Turkije vervolgens, won hij geen enkele prijs meer.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties