Van Egmond: 'Mijn voorkeur is geen strafschop'

door Jesse ter Haar 5

Van Egmond: 'Mijn voorkeur is geen strafschop'

door Jesse ter Haar 5

Laatst geüpdatet

Dick van Egmond, scheidsrechtersbaas van de KNVB, had persoonlijk geen strafschop gegeven aan Ajax na het duel tussen Kasper Dolberg en Daniel Høegh. Wat hij bij Dit was het Weekend echter ook vertelt te begrijpen, is dat de VAR de beslissing niet terugdraaide.

'Ik moet heel eerlijk zeggen dat mijn voorkeur geen strafschop is', bekent Van Egmond, die zich daarna uitlaat over de genomen beslissing. 'Dat is een persoonlijke voorkeur en je hebt nu te maken met een beslissing die genomen is door de scheidsrechter. Als je er als VAR enigszins in mee kunt en je er niet van overtuigd bent dat het duidelijk fout is, dan laat je die strafschop staan.

Bij de genomen beslissing omtrent het duel tussen Dolberg en Høegh staat er volgens Van Egmond één oordeel centraal waarover de arbiter en zijn assistenten zich over moeten buigen. 'Waar gaat een schouderduw over in een soort van bodycheck?'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.