Konterman: 'Hij wordt een kanjer, niet normaal'

door Gino Haverkamp 7

Konterman: 'Hij wordt een kanjer, niet normaal'

door Gino Haverkamp 7

Laatst geüpdatet

Ryan Gravenberch heeft in de ogen van PEC Zwolle-trainer Bert Konterman een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Als trainer van verschillende KNVB-jeugdelftallen maakte Konterman de ontwikkeling van Gravenberch van dichtbij mee. Hij voorziet een grote toekomst voor de Ajacied.

Zondagmiddag komt Konterman een aantal voormalige pupillen tegen die hij kent uit zijn tijd bij de KNVB. Naast Gravenberch zijn dat onder meer Jurriën Timber, Devyne Rensch en Perr Schuurs. Ook Dušan Tadić kent hij uit zijn tijd dat hij werkzaam was bij FC Twente, begin vorig decennium. 'Ik ken hun valkuilen', knipoogt hij in gesprek met Voetbal International.

'Maar gelukkig voor hen hebben ze die al aardig weggepoetst, als ik zie hoe professioneel ze nu zijn en wat ze leveren', vervolgt Konterman. Hij wijst naar Gravenberch, die volgens hem erg belangrijk is geworden bij Ajax. 'Toen ik met hem samenwerkte had hij af en toe nog wel zijn valkuiltjes. Hij was wat nonchalant en was niet zo van het omschakelen', legt hij uit. 'Maar daar ging hij mee aan de slag en kon hij alsnog leveren. We noemden hem toen al de nieuwe Vieira. Als je ziet hoe hij voorbij spelers loopt, alsof ze er niet staan. Het oogt zó makkelijk. Hij wordt een kanjer, niet normaal.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties