‘Haller zal komende zomer meer dan 45 miljoen moeten kosten’

door Thijs Zwagerman 24

Bron Marca

‘Haller zal komende zomer meer dan 45 miljoen moeten kosten’

door Thijs Zwagerman 24

Bron Marca

Laatst geüpdatet

Sébastien Haller is zijn naam dit Champions League-seizoen op overtuigende wijze definitief aan het vestigen op het allerhoogste niveau. Met elf doelpunten in slechts zeven wedstrijden is Haller de topscorer van de Champions League en dat blijft in Europa natuurlijk niet onopgemerkt.

Het Spaanse Marca noemt Haller één van de beste spitsen van Europa en stelt dat geïnteresseerde clubs komende zomer minimaal 45 miljoen euro zullen moeten betalen om Haller los te weken bij Ajax. Dat prijskaartje heeft Haller voornamelijk te danken aan zijn ‘storm aan doelpunten’, zoals Marca het omschrijft, in de Champions League.

Verder valt het de krant ook op dat Haller binnen de Nederlandse landsgrenzen uiterst productief is. Met zijn zestien doelpunten is hij de topscorer van de Eredivisie en over alle competities gezien maakte Haller dit seizoen maar liefst 29 doelpunten in 29 duels. ‘Haller viert gemiddeld iedere 83 minuten een doelpunt voor Ajax’, schrijft Marca.

Record van Ronaldo langzaam in zicht

Hoewel Haller al veel Champions League-records heeft gebroken, zal de Franse-Ivoriaan nog wel een tijdje moeten doorgaan met scoren om een fraai record van Cristiano Ronaldo af te troggelen. Ronaldo scoorde als speler van Real Madrid tussen 2017 en 2018 maar liefst elf Champions League-duels op rij. Haller kreeg dit inmiddels zeven duels voor elkaar, maar loert dus voorzichtig op een bijzonder record van doelpuntenmachine Ronaldo.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.