Gijp en Derksen weten het zeker: 'Dan zit Onana daar levenslang'

door BadembaBarrie 102

Bron Veronica Inside

Gijp en Derksen weten het zeker: 'Dan zit Onana daar levenslang'

door BadembaBarrie 102

Bron Veronica Inside

Laatst geüpdatet

Als Ajax André Onana genoeg geld biedt, tekent de doelman een nieuw langdurig contract. Daar zijn René van der Gijp en Johan Derksen heilig van overtuigd. De analisten voorzien een keepersprobleem bij Ajax als de eerste keeper van de afgelopen seizoenen deze zomer nog vertrekt uit Amsterdam.

'Je moet een keeper hebben van een jaar of 26 die Europese subtop is', stelt Van der Gijp tijdens de uitzending van Veronica Inside. 'Er staat nu een keeper in het doel die vier, vijf jaar niet gekeept heeft', stelt hij doelend op Maarten Stekelenburg.

Derksen sluit zich daarbij aan en pleit voor een contractverlenging van Onana, wat dat ook moet kosten. 'Ik vind echt dat hij bij de beste acht keepers van de wereld hoort', stelt hij, om vervolgens aan te geven dat er voor vijftien miljoen geen waardige vervanger kan worden gehaald.

'Drie keepers die alle drie niet goed genoeg zijn' 

Derksen en Van der Gijp hebben dan ook een simpele oplossing. 'Als je die gozer de helft van zijn transfersom aan tekengeld geeft met een goed contract, dan ben je klaar', denkt Van der Gijp, alvorens zijn tafelgenoot een vergelijkbare suggestie doet. 'In Europa heb je tien echte topkeepers, maar die kosten allemaal een godsvermogen. Geef dat hele budget wat je hebt voor een keeper aan Onana en hij zit daar (bij Ajax, red.) levenslang.'

Hans Kraay jr. is het eens met de heren, maar snapt ook dat de hele situatie Onana Ajax niet lekker zit. Derksen wil er echter niets van weten. 'Dat telt niet mee. Het gaat nu om de belangen van Ajax. Zij hebben nu drie keepers die alle drie niet goed genoeg zijn om in het eerste te keepen', is de harde conclusie van de analist. Op het moment van schrijven is Onana nog altijd Ajacied, Een eventuele zomerse transfer zou binnen een dag gerealiseerd moeten worden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties