'Denk dat het in de Eredivisie wel een structureel probleem is'

door Gino Haverkamp 26

Bron NOS

'Denk dat het in de Eredivisie wel een structureel probleem is'

door Gino Haverkamp 26

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Pierre van Hooijdonk en Theo Janssen zijn van mening dat Ajax zondag RKC Waalwijk heeft onderschat. De Amsterdammers stonden in eerste instantie met 2-0 voor, maar de Waalwijkers kwamen langszij. Dankzij een penalty won Ajax alsnog met 3-2. Van Hooijdonk denkt dat de ploeg van Erik ten Hag met een structureel probleem kampt.

'Ik denk dat het in de Nederlandse competitie wel structureel is', zegt Van Hooijdonk in het NOS-programma Studio Voetbal over de ogenschijnlijke lakse houding van de Ajacieden tegen kleinere tegenstanders. Ajax heeft deze jaargang al punten verspeeld tegen kleinere clubs als Heracles Almelo en Go Ahead Eagles én kwam goed weg tegen RKC Waalwijk en Willem II.

Enerzijds begrijpt Van Hooijdonk dat de spelers, wellicht onbewust, minder geven tegen ploegen uit het rechterrijtje van de Eredivisie. 'Je speculeert een beetje. Het is met name onderschatting van de tegenstander', legt hij uit. 'Wanneer je gaat speculeren, net even die twee meter geeft in de hoop dat je daarna drie meter vrij staat, dan kan dat fout gaat.' Tegen RKC Waalwijk ging dat nipt goed, maar Van Hooijdonk zag iets soortgelijks eerder tegen Benfica (2-2). 'Toen was er geen sprake van onderschatting en gaf Ajax ook die ruimte.'

Janssen ziet Ajax met twee gezichten

Janssen zag echter dat Ajax het wel kan als het moet. 'Tegen AZ deden ze het wel goed. Als ze moeten, dan staan ze er over het algemeen wel. In dit soort wedstrijden (tegen RKC Waalwijk, red.) doen ze gewoon dertig procent minder. Gemakzucht, honderd procent.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.