'Dat heersende gevoel is zo gevaarlijk voor Ajax'

door Gino Haverkamp 10

'Dat heersende gevoel is zo gevaarlijk voor Ajax'

door Gino Haverkamp 10

Laatst geüpdatet

Na de 3-1 overwinning van Ajax op PSV van afgelopen zondag ligt de titelstrijd in de Eredivisie weer helemaal open. De achterstand op PSV bedraagt nu twee punten, terwijl er nog zeven wedstrijden resterend zijn in de competitie. Het Algemeen Dagblad legt verschillende factoren die van belang kunnen zijn voor de kansen van beide ploegen naast elkaar.

De lezers van de krant (67 procent denkt dat Ajax kampioen wordt) en vele analisten zijn het er over eens: Ajax pakt alsnog de landstitel. 'Maar juist dát heersende gevoel is zo gevaarlijk voor Ajax, dat dit seizoen al vaker liet zien dat gemakzucht een achilleshiel is', denkt het AD. PSV heeft immers de titel in eigen hand en Ajax niet.

Wat volgens de krant echter wel in het voordeel van de Amsterdammers kan werken, zijn de spelers die het achter de hand heeft en kan gebruiken op cruciale momenten: Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar. 'Dolberg in wedstrijden waarin Ten Hag weer een extra spits nodig denkt te hebben. En Huntelaar? Zijn gif is, ondanks zijn 35 jaar, nooit op. De ideale stormram voor de laatste wedstrijden. The Hunter werd in zijn rijke loopbaan nog nooit kampioen.' De vastigheid van de Ajax-selectie is dan ook een voordeel voor hen. Dusan Tadic, weliswaar als valse spits, Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg zijn alle drie een ander soort spits, maar de rest van de spelers weet wel hoe het daarmee moet omgaan. Dat is volgens de krant minder het geval bij PSV.

Het grote gevaar is volgens het AD echter het resterende programma. PSV en Ajax moeten weliswaar allebei nog zeven Eredivisiewedstrijden spelen, maar Ajax moet daarbuiten nog aan de bak. Zo moet de recordkampioen nog de bekerfinale tegen Willem II spelen en ook nog twee Champions League-wedstrijden afwerken tegen grootmacht Juventus. Weet Ajax de Italiaanse club uit te schakelen, dan moet het minstens nog twee duels extra spelen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.