Cruijff: 'Ze hebben het DNA van Barca'

door Finn Dekker 14

Cruijff: 'Ze hebben het DNA van Barca'

door Finn Dekker 14

Laatst geüpdatet

Jordi Cruijff denkt dat Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong goed passen bij FC Barcelona. De oud-speler van de Catalanen weet echter niet of de club de twee kan betalen. 'Of het financieel mogelijk is, is iets anders, maar het zijn in ieder geval enorme talenten.'

'Ajax en Barca hebben veel gelijkenissen, er leeft hetzelfde idee over hoe voetbal gespeeld moet worden. Er zijn woorden die bij beide clubs gebruikt worden. Barca heeft een erg specifieke manier van spelen en niet alle spelers passen daarbij. Maar deze twee wel', doelt de zoon van op De Ligt en De Jong in het gesprek met het Spaanse Sport. 'Barca moet beslissen of ze deze jongens nu al nodig hebben of dat posities al sterk genoeg bezet zijn. Maar ze hebben het DNA voor deze club, ze passen er goed.'

De kans dat één van de twee deze winter vertrekt lijkt minimaal. Zowel de spelers als de directie van Ajax lieten meermaals weten dit uit te sluiten. Dit ondanks de grote belangstelling in het tweetal.

Mino Raiola

Barcelona heeft naast het financiële gedeelte te maken met een extra 'probleem'. Dit meldt Mundo Deportivo. Mino Raiola, de zaakwaarnemer van De Ligt, lijkt geen voorkeur te hebben voor Barcelona als nieuwe stap voor de verdediger. De belangenbehartiger wil het onderste uit de kan halen wat betreft de transfersom en het salaris, maar Barca wenst niet mee doen aan deze 'veiling'.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.