'Ajax wordt geen kampioen als het verliest van Feyenoord'

door Gino Haverkamp 28

Bron Voetbal International

'Ajax wordt geen kampioen als het verliest van Feyenoord'

door Gino Haverkamp 28

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Freek Jansen durft het aan: verliest Ajax van Feyenoord, dan wordt het geen kampioen meer. Dat heeft volgens de Ajax-watcher van Voetbal International met meerdere factoren te maken. Zo verkeert PSV in goede vorm, terwijl de Amsterdammers de voorbije weken worstelden.

'Als Ajax verliest van Feyenoord, dan wordt het geen kampioen. Daar ben ik het wel mee eens', antwoordt Jansen op de stelling hierover. 'En dan hebben ze nog geluk dat er hierna een interlandperiode komt en dat de boel uitwaait en er een bepaalde frisheid terugkomt.'

Dat zou Ajax nodig hebben, want Ajax verkeert in een matige vorm. Er werd moeizaam gewonnen van RKC Waalwijk en SC Cambuur (twee keer 3-2), terwijl van Go Ahead Eagles werd verloren. Dinsdag volgde opnieuw een domper door de uitschakeling in de Champions League door Benfica. 'Zoveel spelers en iedereen verheugden zich om door te gaan naar de kwartfinale...' Stuk voor stuk 'kleine tikken' volgens Jansen.

PSV op zijn beurt speelt tegen laagvlieger Fortuna Sittard. 'Verlies je dan thuis de Klassieker en wint PSV van Fortuna, dan wordt het lastig om kampioen te worden met een PSV in topvorm én met vertrouwen.' Er staat dan ook veel op het spel, aldus Jansen. Hij verwacht wel dat, ondanks zijn stelling, de competitie lang spannend blijft. 'Het zicht dicht bij elkaar.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.