[Update] Lichte schade in knie Leyder

door BvdPloeg 13

[Update] Lichte schade in knie Leyder

door BvdPloeg 13

Laatst geüpdatet

Nathan Leyder ondergaat dinsdag een kijkoperatie aan zijn knie. De Belgische verdediger raakte begin april geblesseerd tijdens een training bij Jong Ajax. Over de schade is nog niets bekend.

Leyder lag sinds eind 2014 meer dan een jaar uit de roulatie door een zware knieblessure. Tijdens een wedstrijd tegen Feyenoord A1 scheurde hij alles af wat er viel af te scheuren. De revalidatie duurde lang, maar begin dit jaar was daar eindelijk zijn rentree bij Ajax A2. In de weken die volgden speelde Leyder veel, totdat het opnieuw misging.

Een kijkoperatie moet nu meer duidelijkheid geven en hopelijk uitsluiten dat er opnieuw schade is aan de meniscus. Het huidige seizoen zit er door de ingreep wel op voor Leyder, die bovendien nog moet afwachten of hij volgend seizoen nog bij Ajax speelt. Als tweedejaars A-junior met een aflopend contract heeft Leyder nog geen enkele garantie.

Update - 10.31 uur (29 april)
Het seizoen van Nathan Leyder zit er definitief op. De Belg ging dinsdag onder het mes en uit die kijkoperatie is wat schade aan de meniscus geconstateerd. Voor de verdediger rest nu revalideren, met als doel om volgend seizoen weer topfit aan de start te staan.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Ajax A1 doet 14, 15 en 16 mei mee aan de NextGen Series in het Olympisch Stadion. Koop nu je tickets voor dit U19-toernooi in Amsterdam!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties