[Update IV] 'Ajax biedt elf miljoen op Lainez'

door ArthurV 181

[Update IV] 'Ajax biedt elf miljoen op Lainez'

door ArthurV 181

Laatst geüpdatet

Wil Ajax Diego Lainez overnemen van Club América moet het dieper in de buidel gaan tasten dan dat het nu van plan is. Dat meldt het Mexicaanse Marca Claro maandag. Ajax zou een bod van zeven miljoen euro hebben gedaan, maar in Mexico wordt minimaal twaalf miljoen euro verlangd voor de aanvaller.

Geschreven wordt dat Ajax nog altijd de club is met de grootste interesse in Lainez. Bovendien wil de buitenspeler zelf ook maar al te graag een transfer maken naar de Amsterdamse club. De vraag is echter hoe snel Ajax in actie wil en kan komen.

Club América zou een deadline hebben gesteld voor het laten rondkomen van de transfer. Deze deadline zou nog maar een week lopen. De Mexicaanse club wil graag snel weten waar het aan toe is, zodat het zelf ook nog in actie kan komen op de transfermarkt.

Update - 14.00 uur (26 december 2018) - 'Komst Lainez op losse schroeven'

Het is nog maar de vraag of Diego Lainez naar Ajax komt. Het Mexicaanse medium Record laat woensdag weten dat Ajax vooralsnog niet meer heeft geboden dan zeven miljoen dollar, terwijl zijn huidige club Club América minimaal twaalf miljoen dollar wil zien. Bovendien, zo geeft de krant aan, wil Ajax voor hele jonge talenten niet verder gaan dan tien miljoen dollar.

Een bron die dichtbij de onderhandelingen staat, zou gezegd hebben dat men nu alleen nog maar kan 'wachten'. Club América staat wel open voor onderhandelingen, omdat de club weet dat Lainez graag de overstap maakt naar Europa.

Update II - 15.10 uur (28 december 2018) - 'Ajax bereidt hoger bod voor op Lainez'

Het Mexicaanse medium Marca Claro meldt vrijdag dat Ajax toch bereid is om een hoger bod te gaan plaatsen op Diego Lainez. In Mexico werd eerder geschreven dat Ajax niet verder wilde gaan dan zeven miljoen dollar, terwijl Club América - de huidige club van Lainez - minimaal twaalf miljoen dollar wil zien. Volgens de laatste berichten uit Mexico gaat Ajax, dat nog altijd heel graag de aanvaller deze winter wil aantrekken, nu een bod van tien miljoen dollar doen. 'En dan moet Club América beslissen of het genoegen neemt met een lager bod, terwijl het wel kan voldoen aan de droom van de speler.'

Update III - 18.45 uur (31 december 2018) - 'Transfer Lainez lijkt af te ketsen'

Het lijkt er dan toch echt op dat Diego Lainez deze winter niet de overstap maakt naar Ajax. Volgens El Universal kunnen Ajax en Club América het nog steeds niet eens worden over de vraagprijs. Waar Club América vijftien miljoen dollar verlangt, willen de Amsterdammers vooralsnog niet verder gaan dan tien miljoen.

Daarnaast schrijft het Mexicaanse medium dat Lainez erg onder druk wordt gezet door met name zijn familie. Zij zouden graag zien dat de transfer snel wordt afgerond, om zo met hun gezinslid mee te reizen naar Europa.

Update IV - 20.40 uur (31 december 2018) - 'Ajax biedt elf miljoen op Lainez'

Ajax wil volgens De Telegraaf 'ver gaan' om Diego Lainez op korte termijn vast te leggen. Volgens het medium hebben de Amsterdammers een bod van elf miljoen euro uitgebracht op het talent, met daarop bonussen en een doorverkooppercentage. Nooit eerder betaalde een Europese club zoveel geld voor een jeugdspeler uit Mexico, zo laat de ochtendkrant weten. Met deze transfer speelt Ajax in op het mogelijke vertrek van Hakim Ziyech en David Neres komende zomer.

Meer weten over Lainez? Lees dan hier meer over de Mexicaan in een duidelijke profielschets.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.