[Update II] Ziyech twee weken niet inzetbaar

door ArthurV 115

[Update II] Ziyech twee weken niet inzetbaar

door ArthurV 115

Laatst geüpdatet

Hakim Ziyech doet uit voorzorg dinsdag niet mee als Marokko het opneemt tegen Tunesië. De smaakmaker van Ajax heeft knieklachten en blijft hierom aan de kant. Dit meldt Anouar Amrani, werkzaam bij FOX Sports.

Zaterdag plaatste Marokko zich officieel voor de Afrika Cup door een goed resultaat bij de wedstrijd tussen Malawi en Comoren, de dag ervoor was Ziyech tweemaal trefzeker tegen Kameroen en dinsdag zou Ziyech in eerste instantie aantreden tegen Tunesië. De interland gaat echter aan de Ajacied voorbij, omdat hij kampt met klachten aan de knie. Het is onduidelijk hoe de Ajax-speler deze klachten heeft opgelopen, wel is zeker dat hij dinsdag niet in actie komt.

Bij de vorige interlandperiode bleef Ziyech nog in goed overleg tussen de Marokkaanse voetbalbond en Ajax in Amsterdam achter. Destijds kampte de middenvelder annex aanvaller met een hamstringblessure. Na de interlandbreak was Ziyech direct weer beschikbaar, of dat straks weer zo is, is nog ongewis.

Update - 13.20 uur (18 november 2018) - 'Ziyech keert eerder terug bij Ajax' 

Hakim Ziyech keert wegens knieklachten, opgelopen in de interland van Marokko tegen Kameroen, eerder terug bij Ajax. Dit melden diverse landelijke media, waaronder De Telegraaf. Eerder op de zondag werd duidelijk dat Ziyech al niet in actie zou komen tijdens de interland tussen Marokko en Tunesië. Hij meldt zich maandag bij de medische staf van Ajax, zo meldt de club via haar officiële kanalen.

Update II - 18.00 uur (19 november 2018) -  Ziyech twee weken niet inzetbaar

Onderzoek in het ziekenhuis heeft maandag uitgewezen dat Hakim Ziyech een verrekking aan de binnenband van zijn rechterknie heeft opgelopen. Dat laat Ajax weten middels de officiële kanalen. Hierdoor zal de Marokkaans international de komende twee weken niet inzetbaar zijn, waardoor hij onder andere het Champions League duel met AEK Athene moet laten schieten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties