[Update] Gravenberch jongste doelpuntenmaker

door Finn Dekker 41

Ryan Gravenberch, doorgaans middenvelder van Jong Ajax, heeft zondagavond tijdens de verloren wedstrijd tegen PSV zijn debuut gemaakt in het eerste elftal van Ajax. De jongeling, die pas zestien jaar en 130 dagen jong is, is daarmee de jongste debutant in Ajax 1 aller tijden in de Eredivisie.

Het was zondag David Neres die in de 82ste minuut van de wedstrijd bij een 3-0 stand plaats moest maken voor Gravenberch. Het grote talent meldde zich enkele malen in balbezit en ging een aantal maal goed de combinatie aan, maar wist geen grote stempel meer te drukken.

Tot nu toe was Gravenberch dit seizoen enkel en alleen actief in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong Ajax. Viermaal mocht hij daar opdraven en even vaak voltooide hij de volle negentig minuten voor de ploeg van Michael Reiziger.

Update - 22.35 uur (26 september 2018) - Gravenberch jongste doelpuntenmaker

Naast de titel jongste debutant bij Ajax, is Ryan Gravenberch ook de jongste doelpuntenmaker geworden. De middenvelder scoorde bij Ajax tegen Te Werve in de KNVB Beker. Op het moment van scoren was het talent zestien jaar en 133 dagen oud.