Tam Jong Ajax creëert te weinig en ziet ongeslagen reeks bij Telstar ten einde komen

door BadembaBarrie 18

Jong Ajax’ ongeslagen reeks in de Keuken Kampioen Divisie is ten einde gekomen. Uit bij Telstar hadden de Amsterdamse beloften veel moeite met het creëren van kansen. De mogelijkheden die het kreeg, liet het bovendien onbenut. Telstar deed dat aan de andere kant een stuk beter en scoorde eenmaal en er ging uiteindelijk verdiend met de zege vandoor: 1-0.

Jong Ajax had vanaf het begin van het duel een overwicht en dat resulteerde na drie minuten in de eerste kans. Ünüvar kwam door over links en trok goed voor op Christian Rasmussen die de bal voor het inschieten leek te hebben. In duel met zijn tegenstander ging de Deen echter onderuit en vroeg hij tevergeefs om een penalty. Het eerste kwartier speelde zich vervolgens zonder echt grote kansen af, al bleef Jong Ajax beter. Na zeventien minuten had Jong Ajax op 0-1 moeten komen, nadat Ünüvar Kristian Hlynsson met een fantastische pass vrij voor de keeper zette. De IJslander schoof de bal echter langs verkeerde kant van de paal.

Het leek zodoende wachten op de 0-1, maar naarmate de eerste helft vorderde, groeide Telstar in het duel. Dat resulteerde in een gevaarlijk moment uit een corner en een schot van Rashaan Fernandes, alvorens Telstar de leiding pakte. Het schot van Cas Dijkstra werd vanaf randje zestien nog gekeerd door Calvin Raatsie, die keepte bij afwezigheid van Jay Gorter en Charlie Setford, maar in de rebound was de doelman kansloos op de inzet van Rein Smit.

Kort daarna leek het zelfs 2-0 te worden toen diezelfde Smit alleen af kon op het doel. Ditmaal had Raatsie echter wel een antwoord; de doelman kwam goed uit en verkleinde zo zijn doel, waardoor hij de schade voor Jong Ajax beperkt hield. Jong Ajax was de controle over het duel echter kwijt en kwam nauwelijks meer tot kansen. Dat hield aan tot de rust. Via onder meer Ünüvar en Hlynsson kwamen de Amsterdamse beloften nog wel tot een aantal geblokte schoten, maar veel dreigender dan dat werden ze niet meer, waardoor de stand bij rust 1-0 was.

Telstar begon fel aan de tweede helft en kreeg via een goed schot van Giovanni (gekeerd door Raatsie) en een poging voorlangs van doelpuntenmaker Smit al in de eerste minuut na rust twee kansen op een verdubbeling van de voorsprong. Wie had gehoopt dat het het startsignaal voor een spectaculaire tweede helft zou zijn, kwam echter bedrogen uit. Het spel lag regelmatig stil, Jong Ajax kwam niet tot kansen en Telstar hoefde niet zo.

Een klein kwartier voor tijd viel de eerste echt grote kans pas weer te noteren. Andermaal was het Telstar dat gevaarlijk werd. Invaller Gyliano van Velzen kwam gevaarlijk door, maar in de één op één kreeg Raatsie er net genoeg tegenaan om Enric Llansana de gelegenheid te bieden om de bal voor de lijn weg te werken.

Pas tien minuten voor tijd kreeg Jong Ajax zijn eerste echte kans van de tweede helft, al was het wel gelijk weer een enorme. Invaller Jenno Campagne kreeg de bal één op één met doelman Ronald Koeman jr. niet langs laatstgenoemde. In de rebound kreeg Hlynsson de bal in kansrijke positie voor de voeten, maar de IJslander miste ook zijn tweede grote kans van de wedstrijd, hij raakte de lat.

In de slotfase probeerde Jong Ajax de boel bij Telstar vast te zetten en kreeg het de ploeg ook wel onder druk. Echt gevaarlijk werden de Amsterdamse beloften echter niet en in de uitbraak lag er veel ruimte voor Telstar. Dat leidde kort voor tijd tot een enorme kans voor invaller Glynor Plet, maar Raatsie redde uitstekend op zijn harde poging van dichtbij. Ook Fernandes kreeg in de laatste minuten nog een grote kans, maar opnieuw lag Raatsie goed in de weg. Jong Ajax kreeg niets meer tegen, maar creëerde zelf ook niets meer, zodoende eindigde het duel in 1-0.

Opstelling SC Telstar:

Koeman Jr; Tugarinov, Aktas, Molenaar; Zakir, Dijkstra (Akoy 63'), Van Doorm, Giovanni (Plet 63'), Fernandes; Vlijter, Smit (Van Velzen 63').

Wissels SC Telstar:

El Ouazzane, Plet, Van Velzen, Gemert, Doornbusch, Vandermeulen, Van de Loo, Akoy

Opstelling Jong Ajax:

Raatsie; Van Gelderen, Llansana, Musampa, Salah-Eddine (Baas 61'); Fitz-Jim (Yah 61'), Warmerdam (Campagne 74'), Hlynsson; Martha (Banel 61'), Rasmussen, Ünüvar.

Wissels Jong Ajax:

Roggeveen; Van der Sloot, Baas, Hillen, Campagne, Yah, Aertssen, Banel.

1-0 Rein smit (26')

- Bij Telstar kan Giovanni zijn competitiedebuut maken. De Braziliaan wordt voor een half jaar gehuurd van Ajax en speelde zijn wedstrijden voor de ploeg van John Heitinga. Hij komt zondag zodoende veel bekende gezichten tegen.