O19 walst over NEC heen, O17 gelijk tegen PSV

door SJvanveen 58

O19 walst over NEC heen, O17 gelijk tegen PSV

door SJvanveen 58

Laatst geüpdatet

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax op zaterdagochtend- en middag. Waar Ajax O15 met 3-1 ten onder ging tegen de leeftijdsgenoten van PSV, wist de O17 niet verder te komen dan een doelpuntloos gelijkspel tegen de Eindhovenaren. De O19 boekte wel een zege door op eigen veld NEC met liefst 5-0 te verslaan.

FT | PSV O15 - Ajax O15 (3-1)

Ajax Onder-15 heeft zaterdagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden op De Herdgang tegen de leeftijdsgenoten van PSV. De ploeg van Nordin Wooter kwam nog op voorsprong in Eindhoven door een doelpunt van Julian Rijkhoff, maar nadat het zelf talloze kansen miste, keerde PSV het tij.

Het was Van Bommel die tot twee maal toe Ajax pijn deed, waarna Houben voor het slotakkoord aantekende: 3-1. Dit bleek ook de eindstand, waardoor de jeugdige Amsterdammers een pijnlijke nederlaag leden bij de concurrent.

Opstelling Ajax O15: 

De Graaff; Doest (Ougcha), Gooijer, Brandes, Camara; Bobson (Dubois), Klaasen (Jansen), Chourak (Chahid); Sarfo, Rijkhoff, Van Axel Dongen (Banel).

Wissels Ajax O15: 

Setford, Chahid, Oughcha, Dubois, Jansen, Banel.

Doelpunten: 

0-1 Rijkhoff
1-1 Van Bommel
2-1 Van Bommel
3-1 Houben

FT | PSV O17 - Ajax O17 (0-0)

Ajax Onder-17 heeft zaterdag net als Onder-15 puntenverlies geleden op De Herdgang. Tegen de leeftijdsgenoten van PSV bleef de talentvolle ploeg steken op 0-0. De eerste helft had Ajax niet het overwicht en dat kwam met name door het middenveld, wat Ajax niet in handen had. Kansen waren er te noteren aan beide kanten, maar goals vielen er niet.

Het tweede bedrijf was beter aan Ajax-kant, dat bij vlagen een grote rondo speelde en zich zo tot mogelijkheden voetbalde. Een van de grootste kansen was voor spits Jaymillio Pinas, maar de snelle aanvaller zag zijn poging voorlangs gaan. Omdat er aan de overkant ook niet gescoord werd door de Eindhovenaren, bleef de brilstand op het scorebord staan.

Opstelling Ajax O17: 

Raatsie; Bonnah, Rensch, Salah-Eddine, Dirksen (Aksit); Unuvar, Regeer, Warmerdam; Zamani (Pynadath), Pinas, Hoogewerf.

Wissels Ajax O17: 

Dieker, Aksit, De Waal, Beelen en Pynadath.

Doelpunten: 

-

FT | Ajax O19 - NEC Nijmegen O19 (5-0)

Ajax O19 had zaterdag geen kind aan NEC Nijmegen. De ploeg van John Heitinga controleerde de hele wedstrijd en dat resulteerde voor rust al in vier treffers. De grote man aan Amsterdamse zijde was Brian Brobbey, die een zuivere hattrick scoorde. Eerst was hij trefzeker vanaf de strafschopstip, alvorens hij nog twee keer op spitsenwijze het net vond. Tussendoor had Sontje Hansen ook een duit in zakje gedaan.

In de tweede helft nam Ajax ietwat gas terug en scoorde Serginío Dest, die een levendige en goede wedstrijd speelde, de 5-0. Saillant detail: assist bij de goal was van keeper Issam El Maach, die de multifunctionalist lanceerde met een lange bal, waarna Dest met een volley fraai het net vond. Ondanks een aantal aardige kansen, onder andere na een schitterende combinatie tussen Kenneth Taylor en Quinten Timber, scoorde de O19 niet meer. NEC deed dat ook niet en zo rekende Ajax ruim en kinderlijk eenvoudig af met de Nijmegenaren.

Opstelling Ajax O19: 

El Maach; Van Gelderen (Schön), Aberkane, Musampa, Douglas (Maddy); Llansana, Taylor, Q. Timber; Hansen (Sint), Brobbey (Dostanic), Dest.

Wissels Ajax O19: 

1-0 Brobbey pen. (14')
2-0 Hansen (25')
3-0 Brobbey (29')
4-0 Brobbey (40')
5-0 Dest (60')

Doelpunten: 

-

Bijzonderheden: 

- Jurriën Timber is niet van de partij bij de Ajax Onder-19. De verdediger annex middenvelder maakte vrijdagavond zijn debuut in het betaalde voetbal voor Jong Ajax.
- Het duel is hier live te zien.

LIVE Ajax O19 - NEC O19

Volg de wedstrijd via Twitter:Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties