Matig Jong Ajax lijdt nederlaag tegen kampioen Twente

door ArthurV 51

Een zeer matig Jong Ajax heeft maandagavond een teleurstellende 2-4 nederlaag geleden tegen promovendus FC Twente. Namens de Amsterdammers vonden Danilo Pereira en Lassina Traoré het net.

De wedstrijd was nog maar net begonnen, of de eerste bal lag al in het Amsterdamse doel. Jelle van der Heyden combineerde in de derde minuut met Mo Hamdaoui, waarna hij de bal soepel over Dominik Kotarski stifte. Amper twee minuten later maakte de Amsterdamse verdediging het zichzelf wederom erg lastig, doordat Kotarski een terugspeelbal van Solomons besloot op te rapen. Uit de vrije bal in de zestien die hierop volgde werd uiteindelijk niet gescoord.

Tien minuten later deed Jong Ajax wat terug via Danilo. Nadat Rafael Ramos de bal tegen zijn hand kreeg, wist de Braziliaan de strafschop die hierop volgde feilloos binnen te schieten. Het lukte de ploeg van Michael Reiziger na de gelijkmaker niet om meer kansen te creëren, wat er mede voor zorgde dat oud-Ajacied Boere na een klein half uur de bal snoeihard in de kruising wist te schieten. Nadat FC Twente weigerde de score verder uit te bouwen na een aantal fouten en de Amsterdamse defensie, bracht Traoré zijn ploeg vlak voor rust, met een hard en laag schot wederom op gelijke hoogte.

Het doelpunt van Traoré betekende geen aanzet naar een beter Jong Ajax. Integendeel, na ruim een uur gespeeld te hebben scoorde wederom Boere na uitstekend voorbereidend werk van Hamdaoui. Laatstgenoemde had het duidelijk op zijn heupen maandagavond, nadat hij twintig minuten voor het laatste fluitsignaal Haris Vuckic de mogelijkheid bood de score nog verder uit te bouwen, hetgeen zijn vierde assist van de avond betekende. Jong Ajax probeerde het nog wel gedurende de laatste fase, maar de verdediging van Twente stond als een huis. Nadat Ulrich Bapoh in de slotminuten de vijfde treffer wist binnen te schieten, was de afstraffing helemaal compleet: 2-5.

Kotarski, Solomons, Schuurs, Kemper, Bakker, Jensen, Gravenberch, Bijleveld (Pasquali 67'), Danilo, Kühn (Nunnely 61'), Traoré.

Van Gelderen, Van Bladeren, Pasquali, Nunnely, Dostanic.