Machtig Ajax A1 langs Barcelona A1

door JipVR 113

Ajax A1 heeft dinsdag wraak genomen op het onterechte gelijkspel tegen FC Barcelona A1 van twee weken terug (2-2). Op de Toekomst werden de Catalanen met 1-0 verslagen, maar de zege van de Amsterdammers in het Youth League-duel had veel hoger kunnen uitvallen.

Samenvatting:
Ajax A1 begon uitstekend aan het duel tegen de leeftijdsgenoten van FC Barcelona. De Amsterdammers zetten vroeg druk en kregen de eerste kans van de wedstrijd in de persoon van Mauro Savastano met een vrije trap.

Vervolgens kreeg Ajax nog een aantal kansen via Adham El Idrissi, maar de Barca-keeper bracht redding. De Amsterdammers bleven het spel van de gasten goed storen en doelman Stan van Bladeren kreeg vrijwel niets te doen.

Aan de andere kant was Ajax wel gevaarlijk met schoten van Carel Eiting en Robert Muric, maar de openingstreffer bleef uit. Vlak voor rust werd Barcelona pas voor het eerst gevaarlijk en de bal belandde meteen op de paal, maar voor rust werd niet meer gescoord.

Na de thee kwam Barcelona wat beter uit de startblokken en kon de ploeg wat beter de bal in de ploeg houden. Ajax bleef wel de betere ploeg en kwam in de 60e minuut dan ook verdiend op voorsprong door Vaclav Cerny, 1-0.

De de openingstreffer werd het verschil tussen Ajax en Barca weer net zo groot als voor rust en kreeg Muric een aantal kansen op de 2-0, maar zijn schoten gingen net naast. In de slotfase kreeg Abdelhak Nouri nog een tweetal mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar de keeper van Barca bracht redding.

Door de winst op Barcelona komt koploper Ajax drie punten los te staan van de Catalanen.