Jong Ajax verliest in slotfase alsnog van MVV | Ajax Showtime

Jong Ajax verliest in slotfase alsnog van MVV

door Finn Dekker 31

Jong Ajax verliest in slotfase alsnog van MVV

door Finn Dekker 31

Laatst geüpdatet

Jong Ajax heeft maandagmiddag verloren van MVV Maastricht. De wedstrijd leek te gaan eindigen in een doelpuntloos gelijkspel, totdat de thuisploeg in de 89eminuut alsnog de enige treffer van het duel maakte.

De wedstrijd begon, zoals wel vaker het geval is bij Jong Ajax, vrij chaotisch. Beide ploegen kregen kansen. Bij Jong Ajax was dat Danilo Pereira. Maar de Braziliaan verzilverde de mogelijkheid niet, net als de thuisploeg dat ook niet deed. In de beginfase kwamen namens de beloften ook Teun Bijleveld en vooral Victor Jensen in kansrijke positie, maar opnieuw bleef de brilstand op het bord.

Ook MVV Maastricht kwam aan het einde van de eerste helft dichtbij een voorsprong. Vooral vlak voor de thee kwamen de Limburgers meerdere malen bijna tot een doelpunt. Gelukkig voor de ploeg van Michael Reiziger bleef het doel schoon, al kostte dat veel moeite voor de Amsterdammers.

Na rust herpakten de beloften zich weer. De start was goed. Via Perr Schuurs en Pereira werd de doelman van de thuisploeg op de proef gesteld. Enkele minuten later schreeuwde MVV om een penalty, maar deze kreeg men niet. Zodoende was er na een uur spelen nog steeds niet gescoord. Reiziger bracht in aanvallend opzicht vervolgens Nicolas Kühn en Ché Nunnely. Beiden vielen dreigend in.

Richting het einde gebeurde er vervolgens vrij weinig, tot de laatste minuten aanbraken. Bij Jong Ajax was Sven Botman enorm dichtbij met een kopbal, maar de bal werd ternauwernood gered door de keeper van MVV. Een minuut later viel de bal aan de andere kant wel binnen. Jordy Croux rondde uitstekend af binnenkant paal af. Daarna was er voor Jong Ajax te weinig tijd om dit te herstellen en dus verloren de Amsterdammers alsnog.

Opstelling MVV: 

Koopmans; Vermijl, Mares, Lavalee, Gunst; Ippel, Kostons, Deom; Schroijen, Van den Hurk, Houben.

Wissels MVV:

Van Meurs, Deusings, Abubakar, Holtby, Croux, Shermaine, Moustafa, Everaers, Mbuyamba.

Opstelling Jong Ajax:

Kotarski; Bakboord, Kemper (Bakker 80'), Botman, Dest; Schuurs, Gravenberch (Nunnely 62'), Lang; Jensen, Pereira (Kühn 73'), Bijleveld.

Wissels Jong Ajax:

Van Bladeren, Bakker, Pasquali, Nunnely, Kühn, Solomons.

Doelpunten:

1-0 Croux (89')

Bijzonderheden:

- Lees de Blik op Jong Ajax: Waarom Traoré de ideale Ajax-spits is.
- Jong Ajax staat momenteel op de negende plaats.

 

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties