Heitinga neemt 23 Ajacieden mee naar Nyon voor Youth League

door Gino Haverkamp 34

Heitinga neemt 23 Ajacieden mee naar Nyon voor Youth League

door Gino Haverkamp 34

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de 23-koppige selectie voor het restant van de Youth League bekendgemaakt, zo bevestigt de club op Ajax.nl. Op dinsdag 18 augustus neemt het team van John Heitinga het op tegen FC Midtjylland in het kader van de kwartfinales van het prestigieuze jeugdtoernooi.

Heitinga moet het in Nyon doen zonder sterkhouders als Kenneth Taylor, Devyne Rensch, Brian Brobbey en Naci Ünüvar. Zij gaan met het eerste elftal mee naar Oostenrijk voor het trainingskamp aldaar en kunnen zodoende niet meedoen aan het restant van de Youth League. Sontje Hansen is wel van de partij bij Ajax O19.

Verdediger Olivier Aertssen is één van de spelers die nieuw is in de selectie. De Ajacied is pas zestien jaar oud, maar wordt door Heitinga goed genoeg geacht om al met Ajax O19 mee te doen aan de Youth League. Deze zomer zette Aertssen zijn handtekening onder zijn eerste profcontract.

De Youth League had eigenlijk al afgelopen moeten zijn, maar vanwege de coronapandemie wordt het toernooi in een tijdsbestek van een aantal dagen afgemaakt. Op 18 augustus speelt Ajax de kwartfinale tegen FC Midtjylland. Winnen de Amsterdammers, dan wordt er op 22 augustus gespeeld tegen de winnaar van het duel tussen Dinamo Zagreb en Benfica. De finale staat gepland voor dinsdag 25 augustus.

De volledige selectie van Ajax O19:

Daan Reiziger
Calvin Raatsie
Charlie Setford
Rio Hillen
OIivier Aertssen
Terrence Douglas
Steven van der Sloot
Nordin Musampa
Neraysho Kasanwirjo
Liam van Gelderen
Jenno Campagne
Youri Regeer
Enric Llansana
Max de Waal
Quinten Timber
Donny Warmerdam
Kristian Hlynsson
Jaymillio Pinas
Joël Ideho
Sontje Hansen
Tunahan Tasci
Ar’Jany Martha
Christian Rasmussen

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.