Gorter hervat na interlandperiode volledige groepstraining, FC Groningen-uit in het vizier

door Jesse ter Haar 81

Bron Ajax Showtime

Gorter hervat na interlandperiode volledige groepstraining, FC Groningen-uit in het vizier

door Jesse ter Haar 81

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Jay Gorter hervat na de interlandperiode de volledige groepstraining bij Ajax. De goalie traint al voor een groot gedeelte mee, maar moet nog een laatste stap zetten in zijn herstel. De uitwedstrijd tegen FC Groningen is in het vizier om zijn rentree te kunnen vieren.

De talentvolle keeper raakte, net als Remko Pasveer, tijdens de warming-up voor Benfica - Ajax geblesseerd. De routinier brak zijn vinger en zou vanaf dat moment acht weken afwezig zijn, terwijl voor Gorter een absentie van twee weken zou gelden. Hij liet al weten dat het om een kleine fractuur in zijn vinger ging.

Inmiddels is de goalie de drie weken gepasseerd en bleek hij tijdens Ajax - Feyenoord nog altijd niet fit genoeg om al bij de selectie te zitten. Wel hervatte hij de groepstraining al, maar dus nog niet in z'n geheel. Zoals het nu voorstaat, moet dat na de interlandperiode wel het geval zijn. Een plek bij de wedstrijdselectie voor FC Groningen-uit behoort dan tot de mogelijkheden.

De keeperssituatie bij Ajax is momenteel allesbehalve rustig te noemen. Maarten Stekelenburg is al langere tijd uitgeschakeld, terwijl Pasveer en Gorter zich dus ook bij de ziekenboeg voegden. Het zorgt ervoor dat André Onana momenteel de eerste keeper is, terwijl Przemyslaw Tyton transfervrij werd opgepikt om achter de hand te hebben. Gorter zal zeer binnenkort dus ook weer tot de opties behoren.

Gorter in dienst van Ajax

De jonge keeper kwam in de zomer van 2021 over van Go Ahead Eagles. Met die transfer was een bedrag van om en nabij de één miljoen euro gemoeid. Sindsdien moest hij het vooral doen met minuten bij Jong Ajax. Wel maakte hij zijn debuut al in Ajax 1, maar dat was in het TOTO KNVB Beker-toernooi. Tegen Excelsior Maassluis (9-0 winst) maakte hij de negentig minuten vol.

Jesse ter Haar (Twitter: @jesseterhaar | E-mail: j.terhaar@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties