Pasveer acht weken uit de roulatie wegens gebroken vinger, Gorter twee weken afwezig

door Jesse ter Haar 127

Bron Ajax.nl

Pasveer acht weken uit de roulatie wegens gebroken vinger, Gorter twee weken afwezig

door Jesse ter Haar 127

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax is Remko Pasveer voorlopig kwijt, zo is te lezen op Ajax.nl. De doelman raakte, net als Jay Gorter, geblesseerd tijdens de warming-up voor Benfica - Ajax. Pasveer is minimaal acht weken uit de roulatie, terwijl Gorter twee weken moet toekijken.

Op zondag gaf Erik ten Hag al aan dat Pasveer zijn vinger heeft gebroken. De oefenmeester sprak toen over een afwezigheid van 'enkele weken' en blijkt daarmee achteraf nog laag ingezet te hebben. Wel voorspelde hij al dat André Onana voorlopig op meer speeltijd kan rekenen.

De afwezigheid van Pasveer betekende zodoende goed nieuws voor Onana. De goalie, die negen maanden geschorst was wegens het overtreden van de dopingregels, stond tegen Go Ahead Eagles plots weer onder de lat tijdens een Eredivisie-duel. Wel gingen de Amsterdammers direct met 2-1 onderuit, maar de tegengoals vielen Onana niet aan te rekenen.

Opvallend genoeg raakte Gorter dus tijdens dezelfde warming-up geblesseerd, waardoor Ajax en Jong Ajax ook op hem even niet kunnen rekenen. Voor hem viel het echter heel wat gunstiger uit, want hij zou over een week of twee zijn rentree weer moeten kunnen maken.

Ajax' overige doelmannen

Met Maarten Stekelenburg heeft Ajax nog een keeper onder contract staan, maar die is al enige tijd afwezig. Hij moest aan het begin van het seizoen een operatie aan zijn heup ondergaan en is naar verwachting de rest van het seizoen uitgeschakeld. Zondag tijdens Go Ahead Eagles-uit waren Charlie Setford en Calvin Raatsie de reservedoelmannen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties