CL-selectie Ajax: 42 ingeschreven namen, Bandé afwezig

door Jesse ter Haar 56

CL-selectie Ajax: 42 ingeschreven namen, Bandé afwezig

door Jesse ter Haar 56

Laatst geüpdatet

Ajax heeft haar Champions League-selectie voor het seizoen 2020/2021 ingediend, zo is te lezen op de website van de UEFA. De selectie bestaat uit een A- en B-lijst, waarbij laatstgenoemde vooral voor Ajacieden is die al langer bij de club actief zijn. In het totaal zijn er 42 namen ingeschreven. De meest opvallend afwezige is Hassane Bandé, die onlangs terugkeerde van een huurperiode bij FC Thun.

Op de A-lijst zijn de nieuwe aankopen de meest opvallende namen te noemen. Mohammed Kudus, Antony en Sean Klaiber kunnen hun debuut in het miljardenbal gaan maken. Ook Davy Klaassen is weer van de partij, maar als vanzelfsprekend maakte hij al eerder minuten in de Champions League. Alex Méndez staat ook op de lijst, maar dat komt omdat spelers op de B-lijst al langer bij de club moeten zitten.

Op de B-lijst mogen spelers staan die op of na 1 januari 1999 zijn geboren. Daarnaast moeten ze na hun vijftiende verjaardag minstens twee jaar voor Ajax gespeeld hebben. Aan de lijst mag een onbeperkt aantal Ajacieden worden toegevoegd, waardoor de spelers díé in aanmerking komen, hier ook staan. Zodoende nemen zij geen plek in op de A-lijst.

Volledige A-lijst:

Maarten Stekelenburg, Kjell Scherpen, André Onana, Sean Klaiber, Daley Blind, Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico, Edson Álvarez, Davy Klaassen, Noussair Mazraoui, Zakaria Labyad, Mohammed Kudus, Alex Méndez, David Neres, Klaas-Jan Huntelaar, Dusan Tadic, Quincy Promes, Lassina Traoré, Giovanni, Antony.

Volledige B-lijst:

Dominik Kotarski, Daan Reiziger, Calvin Raatsie, Perr Schuurs, Devyne Rensch, Neraysho Kasanwirjo, Enric Llansana, Nordin Musampa, Liam van Gelderen, Anass Salah-Eddine, Terrence Douglas, Jurriën Timber, Ryan Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp, Kenneth Taylor, Victor Jensen, Naci Ünüvar, Quinten Timber, Youri Regeer, Brian Brobbey, Sontje Hansen, Max de Waal.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties