Avondklok geldt niet voor topsporters, KNVB wacht Kamerdebat af

door BartVeenstra 30

Avondklok geldt niet voor topsporters, KNVB wacht Kamerdebat af

door BartVeenstra 30

Laatst geüpdatet

De KNVB wacht het Kamerdebat over de avondklok af inzake het door kunnen laten gaan van de avondwedstrijden in het betaalde voetbal. Veel wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie worden in de avond gespeeld, maar vanwege de vermoedelijke intreding van de avondklok is het afwachten of die door kunnen gaan.

Donderdag vindt er een debat in de Tweede Kamer plaats over de invoering van de avondklok en tijdens dat debat wordt er ook gesproken over het door laten gaan van de avondwedstrijden in het betaalde voetbal. Het kabinet heeft namelijk steun nodig van de Tweede Kamer. Pas nadat het Kamerdebat gevoerd is en er definitief een avondklok ingevoerd is, zal de KNVB een reactie geven.

Zeker is wel dat werkgevers een verklaring voor topsporters kunnen regelen waardoor topsporters 's avonds 'gewoon' mogen blijven trainen en wedstrijden mogen spelen, zo gaf een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie al aan tegenover NU.nl. Zodoende lijkt de kans groot dat de KNVB na het Kamerdebat zal besluiten dat de avondwedstrijden volgens het huidige speelschema afgewerkt kunnen worden.

Ajax voetbalt in de komende periode enkele avondwedstrijden. Zo speelt de Amsterdamse club volgende week donderdagavond om 21.00 uur een thuiswedstrijd tegen Willem II. Het competitieduel met AZ van zondag 31 januari vindt plaats om 16.45 uur en is daarmee in principe ruim voor 20.30 uur afgelopen.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Meer opmerkingen