Ajax wint door late goal opnieuw een oefenpot

door Finn Dekker 347

Het is Ajax donderdag op het nippertje gelukt om te winnen van Watford FC. In een vriendschappelijk duel in Oostenrijk hielden beide clubs elkaar lang in evenwicht. Maar door een late goal van Jurriën Timber werd de overwinning alsnog gepakt. Donny van de Beek en Andre Gray maakten de andere twee treffers.

Ajax begon sterk aan het duel met een hoog baltempo. Het resulteerde vrij snel in een aantal kansen. Dit vooral vanaf de zijkanten met aardige voorzetten, al kon niemand de bal vervolgens richting doel krijgen. Quincy Promes en Perr Schuurs namen het doel daarna alsnog onder vuur. De eerstgenoemde had eigenlijk moeten scoren, maar verzilverde Ajax’ beste kans in de eerste helft niet.

Halverwege de eerste helft kwam Watford steeds beter in de wedstrijd. Vooral via counters hoopten de Engelsen de Amsterdammers pijn te doen, maar vaak stond de verdediging van de ploeg van Erik ten Hag goed opgesteld. Toch was het Watford dat vijf minuten voor tijd de score opende. Dit deed het vanaf elf meter na hands van Sergiño Dest. Doelman Dominik Kotarski was kansloos op de inzet van Gray.

Vijf minuten na rust herstelde Ajax de achterstand al. Na een lage voorzet van Dusan Tadic en een overstapje van Kasper Dolberg kon Van de Beek afdrukken met een knap geplaatst schot. In twee etappes werd overigens de basiself volledig omgegooid. Van de eerste elf bleven alleen Kotarski en Dest staan.

Met dit tweede elftal creëerde Ajax veel minder, hetgeen ook gold voor de tegenstander, die ook een heel ander elftal in de tweede helft had staan. Eigenlijk hadden beide ploegen na de gelijkmaker erg lang maar één grote kans. Eerst moest Ekkelenkamp Ajax’ tweede maken. Echter, zijn matige rollertje werd simpel gepakt. Kotarski moest zich niet veel later op zijn beurt wél strekken en deed dit uitstekend.

Toch ging Ajax er nog met de winst vandoor. Eerst was Dest dichtbij met een prima geplaatst schot, dat net over het doel ging. Scoren lukte Jurriën Timber, die in het veld was gekomen voor Joël Veltman, vervolgens wel met het hoofd. Door deze goal in de negentigste minuut werd het 2-1.

Kotarski; Veltman (Timber 65'), Schuurs (Pierie 65'), Blind (Magallán 46'), Dest; Schöne (Eiting 46'), Marin (Ekkelenkamp 46'), Van de Beek (Gravenberch 65'); Tadic (Lang 65'), Dolberg (Huntelaar 65'), Promes (Labyad 65')

Scherpen, Ekkelenkamp, Magallán, Eiting, Labyad, Pierie, Huntelaar, Lang, Timber, Gravenberch.