Ajax verliest Rijkhoff definitief aan Dortmund

door Thijs Zwagerman 18

Ajax verliest Rijkhoff definitief aan Dortmund

door Thijs Zwagerman 18

Laatst geüpdatet

De overgang van Ajax O17-spits Julian Rijkhoff naar Borussia Dortmund is in kannen en kruiken. Rijkhoff zal zich spoedig in Duitsland melden om een contract tot medio 2024 te ondertekenen. Ajax ontvangt slechts een opleidingsvergoeding voor het toptalent.

Het vertrek van Rijkhoff hing al even in de lucht na eerdere berichtgeving van De Telegraaf, maar afgelopen week werden de laatste plooien omtrent de overgang gladgestreken en bereikte Rijkhoff definitief een akkoord met Borussia Dortmund. Bij Ajax is men inmiddels op de hoogte van het vertrek van de spits.

De Amsterdamse club deed Rijkhoff afgelopen zomer een eerste contractaanbieding, maar de goalgetter vond uit deze aanbieding te weinig vertrouwen blijken en had gehoopt op een duidelijker plan met zijn perspectief op doorgroeimogelijken. Lange tijd hoorde Rijkhoff vervolgens, evenals veel andere grote talenten, niets meer van Ajax. Toen Borussia Dortmund zich deze maand concreet meldde ging de net zestienjarige spits daarom serieus nadenken over een vertrek. Inmiddels heeft hij de keuze om te vertrekken bij Ajax dus gemaakt.

Rijkhoff staat bij Ajax al jaren te boek als een toptalent. De spits scoort aan de lopende band, is jeugdinternational en sloeg ook al een lichting over. In slechts vier competitiewedstrijden voor Ajax O17 was hij dit seizoen goed voor maar liefst negen treffers. Met het vertrek van Rijkhoff verliest Ajax na Donyell Malen, Daishawn Redan en Dillon Hoogewerf opnieuw een zelfopgeleide spits aan een Europese topclub.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Denk jij dat Ajax met 4-1 wint van laagvlieger Willem II? Zet in en krijg 10,25 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.