Ajax O19 walst na rust over Hammarby heen

door JipVR 130

Ajax O19 staat al met een flink been in de volgende ronde van de Youth League. De Amsterdammers scoorden voor rust niet, maar waren na de thee gauw klaar met Hammarby. In Zweden werd het 0-4, dankzij treffers van Ekkelenkamp (2x), Nunnely en Gravenberch.

De wedstrijd kwam behoorlijk traag op gang en er waren zodoende weinig grote kansen te noteren. De spaarzame mogelijkheden die Ajax had, werden niet goed uitgespeeld of afgerond. Kaj Sierhuis kreeg een aantal mogelijkheden op de openingstreffer voor rust, maar miste telkens de scherpte om de bal tegen de touwen te schieten.

Hammarby was aan de andere kant vooral gevaarlijk via schoten, maar doelman El Maach kon zich een aantal keer kranig weren. Pas na rust brandde Ajax helemaal los. Binnen tien minuten stond het 0-2 in het voordeel van de Amsterdammers, omdat Ekkelenkamp in een oogwenk twee goals wist te maken. Vanaf dat moment leek de verdediging van Hammarby compleet gebroken en kon Ajax vrijuit voetballen.

Nunnely deed ook een duit in het zakje door met een prima actie op rechts zichzelf vrij te spelen, waarna hij met een prachtig schot de Zweedse keeper wist te verschalken. Vlak voor het laatste fluitsignaal kwam Ajax zelfs op 0-4, toen Gravenberch fraai kapte en doel trof. Zodoende staat Ajax al zo goed als in de tweede ronde van het Domestic Champions Path in de Youth League.

Opstelling Ajax: El Maach; Solomons, Sidoel, Kemper, Bakker; Pasquali, Ter Heide, Ekkelenkamp (Gravenberch 71'); Nunnely (Thetani 73'), Sierhuis (Pereira 77'), Ylätupa

Wissels Ajax: Reiziger; Botman, Pereira, Thetani, Gravenberch, Maduro, Van Gelderen.

0-1 Ekkelenkamp (51')
0-2 Ekkelenkamp (52')
0-3 Nunnely (70')
0-4 Gravenberch (89')