Ajax O19 onderuit tegen PSV, O17 wint ruim

door Bart Veenstra 93

Ajax O19 heeft zaterdagmiddag op eigen veld met 0-1 verloren van PSV O19. De Amsterdammers leden daardoor duur puntenverlies in de titelstrijd, al verloor titelconcurrent AZ O19 ook. Ajax O17 blijft aan kop na een overtuigende 1-4 zege bij PSV O17, terwijl Ajax O15 niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen PSV O15. Ajax O16 was zaterdag vrij.

FT | PSV O17 - Ajax O17 (1-4)

Koploper Ajax O17 heeft op bezoek bij PSV O17 goede zaken gedaan in de titelstrijd met FC Groningen O17. In Eindhoven won het elftal van trainer Dave Vos met duidelijke cijfers: 1-4.

Ajax klaarde het klusje al voor rust. De Amsterdammers waren heer en meester en waren PSV in elke linie de baas. Dankzij treffers van Devyne Rensch, Ian Beelen (tweemaal) en Jaymillio Pinas werd een 0-4 ruststand bereikt. Na rust scoorde PSV via Jason Pigmans tegen.

Door de zege staat Ajax O17 nu op dertig punten uit dertien gespeelde wedstrijden. Titelconcurrent FC Groningen, dat zaterdag met 2-1 won van Vitesse, staat op 27 punten, al heeft het wel een wedstrijd minder gespeeld.

Raatsie; Bonnah, Kasanwirjo, Rensch, Dirksen; Warmerdam, Regeer, Beelen; Pinas, Hoogewerf, De Waal.

FT | Ajax O19 - PSV O19 (0-1)

Ajax O19 heeft in de strijd om de landstitel en daarmee Youth League-voetbal in het volgende seizoen duur puntenverlies geleden. In eigen huis ging het elftal met 0-1 onderuit tegen PSV O19. Titelconcurrent AZ O19 verloor met 2-0 bij Feyenoord O19.

Ajax O19 begon nog sterk aan de wedstrijd en via Kenneth Taylor en Brian Brobbey werden de eerste kansen gecreëerd. Na ongeveer een kwartier spelen lieten ook de bezoekers zich eens zien. De twee kansen die PSV kreeg werden eveneens niet benut. Na een goed begin werd Ajax vervolgens steeds slordiger en werd er veel balverlies geleden. Toch kreeg men goede kansen op de openingstreffer. Zo maakte Sontje Hansen het de PSV-keeper moeilijk. Ook Brobbey kreeg wederom een grote kans, maar - na een mooie actie van Timber - miste hij alleen voor het doel.

Na rust kreeg PSV direct een grote kans via Daniëls, toen Nordin Musampa de bal te kort terug speelde op doelman Issam El Maach. De PSV'er miste echter zijn kans. Niet veel later kwam de ploeg uit Eindhoven alsnog op voorsprong. Het duurde vervolgens lang voordat Ajax zich weer eens liet zien. Kenneth Taylor probeerde het met een schot richting de verre hoek, maar zijn inzet werd gekeerd. Diezelfde Taylor gaf vlak voor tijd een goede voorzet op Brobbey, maar de spits kreeg zijn voet er niet goed achter. Zodoende verloor Ajax O19 met 0-1 van PSV, al mag het van geluk spreken dat ook titelconcurrent AZ verloor.

Opstelling Ajax O19:

El Maach; Van Gelderen, J. Timber, Musampa (Dostanic 82'), Dest; Q. Timber, Llansana (Sint 74'), Taylor; Maddy, Brobbey, Hansen.

0-1 Nigel Thomas (65')

- Naci Ünüvar en Anass Salah-Eddine zijn er zaterdag niet bij. De twee talenten zijn geschorst.

FT | Ajax O15 - PSV O15 (2-2)

Ajax O15 heeft zaterdagmiddag op Sportpark De Toekomst niet weten te winnen van de leeftijdsgenoten van PSV. De nummer zes en vier van de competitie hielden elkaar in evenwicht: 2-2.

Al snel in de wedstrijd kwam Ajax O15 op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door spits Julian Rijkhoff keurig binnen gekopt. Heel lang konden de Ajacieden niet genieten van de voorsprong, want binnen tien minuten kwam PSV alweer op gelijke hoogte.

Ajax O15 deed vervolgens al snel weer wat terug, toen Jaydon Banel - na een steekbal van Divaio Bobson - voor de 2-1 kon zorgen. Via Amourricho van Axel Dongen had Ajax O15 de kans om zelfs op 3-1 te komen, maar zijn inzet kon nog nét van richting veranderd worden door een verdediger van PSV. Ook Rijkhoff kreeg hierna een grote kans op de 3-1, maar de keeper van de Brabanders bracht knap redding.

Na rust gebeurde er lange tijd niet heel veel, totdat PSV vlak voor tijd de 2-2 maakte. Van dichtbij schoten de Eindhovenaren raak. Even later leek PSV zelfs op 2-3 te komen, maar doelman Tom de Graaff verkleinde zijn doel goed en bracht zodoende redding. Aan de andere kant kreeg ook Ajax O15 nog een goede kans op de winnende treffer, maar de PSV-keeper kon een inzet van Rijkhoff keren.