Ajax O17 ruim langs Feyenoord O17 in mini-Klassieker

door Bart Veenstra 21

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van zaterdag 2 maart. Ajax O16 verloor op bezoek bij Sparta Rotterdam O16. In de mini-Klassieker tussen Ajax O17 en Feyenoord O17, trok Ajax aan het langste eind.

FT | Ajax O17 - Feyenoord O17 (4-1)

Ajax O17 heeft op eigen veld met ruime cijfers afgerekend met Feyenoord O17. De Ajacieden waren met 4-1 te sterk voor de rivaal en passeren de Rotterdammers zodoende op de ranglijst. De ploeg van trainer Dave Vos staat nu vierde, met een wedstrijd minder gespeeld dan de nummers twee en drie.

Sontje Hansen zette Ajax al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. De spits verlengde een voorzet van Max de Waal met veel gevoel achter Feyenoord-doelman Tein Troost en bezorgde de O17 zo een flitsende start. Youri Regeer verdubbelde een kleine twintig minuten later de marge, door te profiteren van een de grabbelende Troost. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze kwam Feyenoord snel terug in de wedstrijd. Een schot van grote afstand verdween in het Ajax-doel en bracht de spanning terug in de mini-Klassieker. Althans, voor even dan. Amper twee minuten later kopte Nuriemre Aksit Ajax namelijk al op de 3-1. Solomon Bonnah gooide de wedstrijd vervolgens ruim tien minuten voor tijd helemaal in het slot, door met zuivere en harde knal via de onderkant van de lat voor de 4-1 te tekenen.

Dieker; Bonnah, Kasanwirjo, Aksit, Salah-Eddine; Rensch, Warmerdam, Regeer; De Waal, Hansen, Ünüvar.