Ajax maakt komst van linksbenige verdediger Ávila wereldkundig

door Jesse ter Haar 680

Bron Ajax.nl

Ajax maakt komst van linksbenige verdediger Ávila wereldkundig

door Jesse ter Haar 680

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft Gastón Ávila officieel aangetrokken, zo maakt de club bekend op Ajax.nl. De Argentijnse verdediger komt voor een bedrag van minimaal 12,5 miljoen euro - oplopend tot maximaal 14,4 miljoen euro - over van Royal Antwerp, de club waarmee hij vorig seizoen kampioen werd. Bij Ajax gaat hij met rugnummer 30 spelen.

Zodoende lijkt men in Amsterdam - en in het bijzonder hoofdtrainer Maurice Steijn - de gewenste linksback binnen te hebben gehaald. De Argentijn kan ook centraal in de verdediging uit de voeten, maar werkt zijn wedstrijden normaal gesproken af als linkervleugelverdediger. Bij Ajax tekent hij een contract dat hem tot de zomer van 2028 aan de club verbindt. In België had hij nog een doorlopend contract tot medio 2027.

Ávila is 21 jaar oud en heeft er 77 wedstrijden op het hoogste niveau opzitten. Tijdens het afgelopen seizoen kwam hij uit voor Royal Antwerp, dat hem in de zomer van 2022 oppikte vanuit Argentinië. Daar kwam hij uit voor zowel Boca Juniors als Rosario Central. De linkspoot lijkt wedstrijdfit, want hij kwam dit seizoen al uit voor Royal Antwerp. Vier dagen geleden speelde hij negentig minuten mee tijdens het 1-1 gelijkspel tegen OH Leuven.

Tagliafico en Ito

De jongeling is niet de enige linksback die de afgelopen tijd met Ajax in verband werd gebracht. Ajax legde immers contact met oudgediende Nicolás Tagliafico, maar die transfer leek algauw een lastig verhaal te gaan worden. De door Olympique Lyon gewenste transfersom en de looneisen van Tagliafico zelf maakten een terugkeer ingewikkeld. Verder werd ook Hiroki Ito als linksbenige verdediger genoemd bij Ajax, maar de club kwam er niet uit met VfB Stuttgart.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.