[Update IV] Trainer Lyon wil Tagliafico liever niet laten vertrekken

door Bram Bark 1730

[Update IV] Trainer Lyon wil Tagliafico liever niet laten vertrekken

door Bram Bark 1730

Laatst geüpdatet

Ajax legt contact met oude bekende Nicolás Tagliafico, zo weet Mike Verweij van De Telegraaf te melden. De Argentijnse linksachter speelt momenteel bij Olympique Lyon, maar Sven Mislintat zou te horen hebben gekregen dat Tagliafico open staat voor een terugkeer in Amsterdam.

De belangstelling van Ajax in Tagliafico zou zijn ontstaan omdat Anass Salah-Eddine en Owen Wijndal nog geen beste indruk hebben achter gelaten op oefenmeester Maurice Steijn. Tagliafico speelde al eerder in het shirt van Ajax. De Argentijn heeft in Amsterdam 115 officiële duels achter zijn naam staan.

In deze duels wist de vleugelverdediger liefst negen keer te scoren. Tagliafico kwam in 2018 voor vier miljoen euro over van Independiente en groeide bij Ajax uit tot een publiekslieveling. Een terugkeer van de Argentijn lijkt dus een mogelijkheid.

Naast Tagliafico ook Ávila in beeld bij Ajax

Naast Tagliafico is Gastón Ávila ook een optie voor de ploeg van Steijn. De speler van Royal Antwerp FC zou zo'n twaalf miljoen euro moeten kosten, al wil de regerend kampioen van België de verdediger liever niet kwijt. Daarnaast heeft Ajax nog altijd goede hoop in de komst van Japanner Hiroki Ito van VfB Stuttgart, al wacht Mislintat al enige tijd op een tegenvoorstel van de Duitsers.

Update - 16.30 uur (maandag 14 augustus) - 'Transfer Tagliafico naar Ajax op dit moment niet realistisch'

Een transfer Nicolás Tagliafico is op dit moment niet realistisch, zo meldt ESPN. Het medium heeft naar aanleiding van het bericht van De Telegraaf navraag gedaan, maar hieruit blijkt dat een terugkeer van de Argentijn op dit moment niet reëel is. Wel is er al langere tijd interesse in Tagliafico vanuit de Amsterdammers, maar een transfer lijkt een lastig verhaal.

Update II - 07.10 uur (dinsdag 15 augustus) - 'Transfersom en looneisen maken terugkeer Tagliafico ingewikkeld'

Ajax zou nog altijd hopen Nicolás Tagliafico terug te halen naar Amsterdam, zo schrijft De Telegraaf dinsdagochtend. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat sprak al met het management van de linksback en kreeg te horen dat de Argentijn open staat voor een nieuwe periode bij Ajax. De transfersom en het salaris van Tagliafico maken een terugkeer volgens insiders 'wel ingewikkeld', zo schrijft de krant.

De huidige club van Tagliafico, Olympique Lyon, verlangt een afkoopsom die aanzienlijk hoger is dan de 4,2 miljoen euro die de Fransen zelf een jaar geleden aan Ajax betaalden. Ook de looneisen zouden op dit moment te gortig zijn voor Ajax. De club snijdt in de salarissen en wil niet meer dezelfde bedragen als de afgelopen jaren betalen.

Als alternatief wordt nog altijd Gaston Avila van Royal Antwerp genoemd. De Belgen willen de linksback liever niet kwijt, maar kunnen een eventuele transfersom van zo'n twaalf miljoen euro goed gebruiken om zelf te investeren. Omdat Avila ook centraal kan spelen, wordt hij ook als eventuele back-up voor Hiroki Ito gezien. Ajax heeft nog altijd goede hoop de Japanner te kunnen kopen van VfB Stuttgart, al wacht het al dagen op een Duits tegenvoorstel. Het eerste en tweede bod van Ajax op Ito werden door VfB Stuttgart 'resoluut van tafel geveegd'.

Update III - 14.40 uur (16 augustus 2023) - 'Ajax zet nog altijd in op terugkeer Tagliafico, terugkeer hoogst onwaarschijnlijk'

De kans dat Nicolás Tagliafico terugkeert bij Ajax lijkt wederom een stuk kleiner te worden. Transferjournalist Fabrizio Romano meldt woensdagmiddag via X dat Ajax er veel aan gelegen is om de Argentijn terug te halen naar Amsterdam, maar dat een transfer hoogst onwaarschijnlijk lijkt vanwege de voorwaarden die zijn huidige club Olympique Lyon stelt bij een transfer. De Telegraaf schreef dinsdag al dat de Franse topclub een transfersom van meer dan het aankoopbedrag van vorig jaar (4,2 miljoen euro) verlangt voor Tagliafico.

Update IV - 18.30 uur (Donderdag 16 augustus) - Trainer Lyon wil Tagliafico liever niet laten vertrekken

Olympique Lyonnais-trainer Laurent Blanc heeft aan de Franse media laten weten niet op het vertrek van Nicolás Tagliafico te zitten wachten. 'Ja, zijn vertrek zou een hele grote klap zijn, maar ik heb daar geen moment over nagedacht. Misschien weet je meer dan ik, maar wij praten direct met de speler', vertelt de Franse oefenmeester. De Argentijnse linksback werd de afgelopen dagen meermaals in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax.

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.