[Update II] 'Ávila doorstaat medische keuring als nieuwe Ajax-speler'

door Bart Veenstra 1754

Bron De Telegraaf

[Update II] 'Ávila doorstaat medische keuring als nieuwe Ajax-speler'

door Bart Veenstra 1754

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Gastón Ávila gaat naar Ajax, zo meldt De Telegraaf. Ajax heeft op hoofdlijnen een akkoord bereikt met Royal Antwerp FC en verwacht dat de Argentijn spoedig zijn handtekening gaat zetten onder een contract tot de zomer van 2028.

Ajax betaalt naar verwachting 12,5 miljoen euro voor Ávila. Het is niet bekend of deze transfersom bestaat uit een vast bedrag met bonussen of het volledige vaste bedrag is.

De 21-jarige Argentijn heeft naar verluidt een mondeling akkoord met Ajax en de verwachting is dat Ávila spoedig medisch gekeurd wordt in Amsterdam. Als dat in kannen en kruiken is, kan hij gepresenteerd worden door Ajax.

Met Ávila heeft trainer Maurice Steijn er een optie achterin bij. De Argentijn kan zowel uit de voeten als centrumverdediger en als linksback. Zodoende moet hij in Amsterdam de concurrentie aangaan met Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine.

Update - 14.25 uur (21 augustus 2023) - 'Ávila traint al niet meer mee bij Royal Antwerp'

Gastón Ávila traint maandagmiddag al niet meer mee bij Royal Antwerp, zo meldt De Telegraaf maandagmiddag. De linksback is op weg naar Ajax, dat zo'n 12,5 miljoen euro voor de Argentijn betaalt. Voor de heenwedstrijd tegen AEK Athene in de play-offs van de Champions League rekent Royal Antwerp niet meer op de linksback. Ajax wil de transfer van Avila snel afronden. Dinsdag wordt hij in Amsterdam verwacht voor de medische keuring.

Update II - 12.55 uur (22 augustus 2023) - 'Ávila doorstaat medische keuring als nieuwe Ajax-speler'

Gastón Ávila heeft zijn medische keuring bij Ajax met succes doorstaan. Dat meldt de Italiaanse transferjournalist Fabrizio Romano dinsdagmiddag. De officiële aankondiging zal nu niet lang meer op zich laten wachten. Ávila komt voor een transfersom van 12,5 miljoen euro over van Royal Antwerp.

Pre-order de gloednieuwe Johan Cruijff-collectie via de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.