Ajax laat drietal jeugdspelers profcontract ondertekenen

door Jesse ter Haar 21

Ajax laat drietal jeugdspelers profcontract ondertekenen

door Jesse ter Haar 21

Laatst geüpdatet

Ajax heeft dinsdag een drietal jeugdspelers (langer) aan zich weten te binden, zo valt te lezen op Ajax.nl. Het gaat hierbij om Krystian Hlynsson, Rico Speksnijder en Yoram Boerhout, waarbij het voor eerstgenoemde gaat om een contractverlenging.

Hlynsson, geboren in Denemarken, tekende bij zijn overgang naar Ajax al een contract dat liep tot medio 2022. Dinsdag ondertekende hij een vernieuwde verbintenis, die hem normaal gesproken een jaar langer in Amsterdam houdt.

Voor Speksnijder en Boerhout is het anders. Speksnijder is een aanvallende middenvelder die dinsdag zijn zestiende verjaardag viert. Als verjaardagscadeau mocht hij zijn eerste profcontract ondertekenen, welke ingaat op 1 juli 2021 en loopt tot en met 30 juni 2024.

Voor Boerhout geldt dat hij nog zestien jaar oud moet worden, maar toch tekende ook hij dinsdag al een contract. Zijn contract gaat eveneens in op 1 juli 2021 en kent dezelfde looptijd als het contract van de eerder genoemde Speksnijder. Boerhout is momenteel nog jeugdspeler van sc Heerenveen, maar maakt in de zomer de overstap naar Amsterdam.

Denk jij dat Ajax met 2-0 wint van Lille OSC en dus doorgaat in de Europa League? Zet in en krijg 7,55 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties