Vink en Kwakman: 'Dat is bijna niet te verdedigen'

door Davy Lo 49

Vink en Kwakman: 'Dat is bijna niet te verdedigen'

door Davy Lo 49

Laatst geüpdatet

Marciano Vink en Kees Kwakman hebben hun licht laten schijnen op Ajax in de Eretribune na afloop van de wedstrijd tegen sc Heerenveen. De twee oud-voetballers bespraken onder meer hoe lastig de ploeg van Alfred Schreuder te verdedigen is. Daarnaast gaat het ook over de ontwikkeling van Kenneth Taylor.

Tegen sc Heerenveen heeft Ajax een uitstekende wedstrijd op de mat weten te leggen. Na afloop van de wedstrijd kreeg de ploeg van Alfred Schreuder een lofzang van Vink en Kwakman. Ondanks het feit dat Ajax vijf keer wist te scoren tegen de Friezen, ging veel over de verdediging. 'Zover van de goal af verdedigen en zo weinig goals tegen krijgen. Bij balverlies hebben zij ook snel de bal terug. Daar word je zo moedeloos van als tegenstander', zei Vink.

Naast de goede defensie van Ajax, zijn de Amsterdammers lastig te verdedigen voor veel ploegen wanneer zij aanvallen. ‘Het mooie aan dit Ajax is dat er zoveel beweging is, dat is bijna niet te verdedigen. Europees al bijna niet en zeker niet in de Eredivisie', zei Kwakman. Voor de interlandbreak gaat Ajax op bezoek bij AZ en Liverpool. Met deze twee ploegen kennen de Amsterdammers op papier de lastigste twee wedstrijden van het seizoen. 'Dit zijn twee mooie tests, het elftal loopt en we gaan het zien', zei Vink.

Taylor klaar voor het WK? 

Binnen het elftal van Schreuder waren Kwakman en Vink erg te spreken over middenvelder Kenneth Taylor. ‘Hij laat tot nu veel zien, hij is een typische linkermiddenvelder, dat vind ik wel mooi om te zien. Hij speelt af en toe aan de binnenkant, maar ook aan de buitenkant. Het inspelen en doorbewegen, er zit heel erg veel leven in', zei Kwakman. In de laatste fase van vorig seizoen heeft hij het verschil gemaakt in de tijd dat Ajax stroef speelde', zei Vink. Met het oog op het WK zien de analisten een goede kans dat hij bij de selectie zit van Louis van Gaal. 'Hij is zeker een kandidaat voor het WK. Van al zijn concurrenten op de linkermiddenvelder positie heeft hij de meeste dynamiek', zei Vink.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.