Klaassen over zijn huidige situatie bij Ajax: 'Het is niet makkelijk'

door Davy Lo 108

Klaassen over zijn huidige situatie bij Ajax: 'Het is niet makkelijk'

door Davy Lo 108

Laatst geüpdatet

Davy Klaassen moet het dit seizoen veelal doen met invalbeurten. De ervaren middenvelder mocht tegen sc Heerenveen vanaf het begin meedoen en was met zijn klassieke ‘1-0’ weer van grote waarde. Tegen Liverpool hoopt hij opnieuw te mogen beginnen en een voorbeeld te kunnen zijn voor de jonge spelers.

Klaassen mocht de afgelopen wedstrijd weer in de basis beginnen. De ervaren middenvelder komt vaak in de tweede helft het veld in, maar tegen Heerenveen speelde hij, net als tegen SC Cambuur, vanaf het begin. Tegenover AT5 vertelde Klaassen hoe hij tegen zijn situatie binnen het elftal aankijkt. ‘Het is niet makkelijk natuurlijk, iedereen wil veel zoveel mogelijk spelen en als de trainer dan voor andere spelers kiest is dat niet leuk.' Hoewel hij niet altijd start, weet hij vaak zijn visitekaartje af te geven wanneer hij wél in het veld staat. Zo ook tegen sc Heerenveen, waar hij al na vier minuten zijn bijnaam als ‘mister 1-0’ eer aan deed.

Lastige klus op Anfield 

Komende week hoopt Klaassen tegen Liverpool te spelen op Anfield. ‘Als ervaren speler kun je een voorbeeldrol op je nemen voor de jonge spelers. ‘Ik denk dat in belangrijke grote wedstrijden je als oudere ervaren speler het gevoel krijgt dat je het moet gaan laten zien.' Naast de druk om te presteren in grote wedstrijd, vind Klaassen het ook belangrijk om de minder ervaren spelers te helpen. 'Onbewust kijk je als jonge speler naar de oudere jongens en dan moet je je daaraan optrekken. Dat is in principe bij iedere wedstrijd, maar bij zulke wedstrijden moet iedereen top zijn, want alleen dan kan je winnen.’

Dat het een lastige klus zal gaan worden is duidelijk. In tegenstelling tot Ajax verloor Liverpool haar eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Op bezoek bij Napoli verloor de ploeg van Jürgen Klopp met 4-1 van de Italianen. ‘Ik verwacht dat zij er volop gaan na de wedstrijd van afgelopen woensdag, het wordt een leuke pot.’

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.