Vergulde Sigthórsson roemt IJsland

door Koen Weijland 11

Kolbeinn Sigthórsson is uitermate verguld met de prestatie die IJsland leverde in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Mede dankzij een doelpunt van de Ajax-spits werden de Turken met 3-0 aan de kant gezet in de poule van Oranje. De scorende aanvaller roemt vooral de teamprestatie.

Direct na de wedstrijd kon de 'nummer 9' zijn geluk niet op. 'Iedereen speelde een geweldige wedstrijd, volgens mij deden we het gewoon negentig minuten lang goed.' Turkije was op voorhand favoriet, maar kwam er niet aan te pas tegen de Scandinaviërs. 'Eerste helft? Heel goed. Tweede helft? IJzersterk en meer dan genoeg kansen om ruimer te winnen dan 3-0. Overall gezien was het fantastisch', vervolgde Sigthórsson zijn loftuiting.

Bij Ajax verlengde de spits onlangs nog zijn contract, waardoor de van AZ overgekomen aanvaller nu tot medio 2016 onder contract staat. In de punt van de aanval lijkt Sigthórsson de concurrentiestrijd voorlopig te hebben gewonnen van Arek Milik, die op huurbasis werd gehaald van Bayer Leverkusen. Vorig seizoen werd Goalbeinn clubtopscorer met tien competitiedoelpunten, net zo veel als middenvelder Davy Klaassen.