'Timber neemt plaats op tribune en mist interland tegen Wales'

door Gino Haverkamp 84

Bron NOS

'Timber neemt plaats op tribune en mist interland tegen Wales'

door Gino Haverkamp 84

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber komt naar verluidt niet in actie namens het Nederlands elftal tegen Wales. Bondscoach Louis van Gaal verwijst de Ajacied naar de tribune, zo schrijft de NOS. Ook collega-verdediger Nathan Aké is er niet bij. Hij neemt naast Timber plaats.

Het medium schrijft dat Van Gaal zo veel mogelijk spelers in actie wil zien en dat Timber en Aké daarom naar de tribune worden verwezen. Gezien het bekend is dat Matthijs de Ligt als aanvoerder in ieder geval speelt, ligt het in de lijn der verwachtingen dat Jordan Teze en Bruno Martins Indi hem vergezellen centraal achterin.

Daarmee mist Timber wéér een interland tegen Wales. Woensdagavond ontbrak de centrumverdediger in de basisopstelling en zat hij ook op de tribune. Zonder hem werd er met 1-2 gewonnen van de Britse ploeg.

Van Gaal kritisch op Timber na Polen-thuis

Timber speelde wel tegen Polen (2-2), maar de bondscoach was kritisch op zijn optreden. 'Die ging lopen, met de bal terwijl je hem gewoon moet spelen. Eén goede actie is niet genoeg, geloof mij maar. Je moet als team voetballen en samen de taken uitvoeren die we hebben afgesproken', zei hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.