Nederlands elftal begint met elf andere namen in Wales, Timber ontbreekt in selectie

door NielsOpdam 31

Bron AS

Nederlands elftal begint met elf andere namen in Wales, Timber ontbreekt in selectie

door NielsOpdam 31

Bron AS

Laatst geüpdatet

Het Nederlands elftal begint woensdagavond met elf andere namen aan het uitduel met Wales. Bondscoach Louis van Gaal kiest voor een compleet nieuw elftal dan tijdens de interland tegen België. Drie Ajacieden zitten daardoor op de bank in Cardiff, terwijl Jurriën Timber ontbreekt in de wedstrijdselectie. Van Gaal mag twaalf wissels op de bank hebben en kiest ervoor om Timber op de tribune te plaatsen.

Oud-Ajacieden Jasper Cillessen en Kjell Scherpen beginnen allebei op de bank, want Mark Flekken is de doelman van het Nederlands elftal. Van Gaal kiest opnieuw voor een driemansverdediging. Deze keer vormen debutant Jordan Teze, Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt de achterhoede. Zij vervangen Timber, Virgil van Dijk en Nathan Aké. Aanvoerder Van Dijk mocht na de uitwedstrijd tegen België op vakantie en is er om die reden niet bij.

Op het middenveld staat Hans Hateboer opgesteld als rechtermiddenvelder. Hij vervangt daar Denzel Dumfries. Tegen België vormden Frenkie de Jong en Steven Berghuis een koppel centraal op het middenveld. Nu zijn Teun Koopmeiners en Jerdy Schouten de twee middenvelders in Oranje. Laatstgenoemde maakt woensdag zijn debuut in het Nederlands elftal. Daley Blind stond in Brussel als linkermiddenvelder opgesteld, maar hij wordt daar nu vervangen door Tyrell Malacia.

Davy Klaassen wordt vervangen door oud-Ajacied Noa Lang, die als rechtsbuiten begint. Het succesvolle duo Steven Bergwijn en Memphis Depay begint ook als wissel aan het uitduel met Wales. Tijdens het duel met België waren de twee aanvallers goed bezig. Memphis scoorde twee doelpunten, terwijl Bergwijn ook een doelpunt voor zijn rekening nam. Nu wordt de spitspositie ingevuld door Wout Weghorst, Cody Gakpo begint als linksbuiten.

Volledige opstelling Oranje:

Flekken; Teze, De Vrij, De Ligt; Hateboer, Koopmeiners, Schouten, Malacia; Lang, Weghorst, Gakpo.

Wisselspelers Oranje:

Cillessen, Scherpen, Aké, Martins Indi, Blind, Dumfries, Berghuis, De Jong, Til, Klaassen, Memphis, Bergwijn.

Sportbookies had afgelopen dagen 83 procent van de voetbalwedtips goed. Bekijk de voetbalwedtips van de komende dagen!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties